Naam: Rixendis Tribale California Dolls "Vaya"

Fokkers: C. & C. Pilotte

Geboren: 08-11-2007

Hoogte: 46 cm.

Gewicht: 24 kg.

Kleur: Seal & Wit

HD: C ED: Vrij

Ataxia: Vrij

Eigenaar: M. Drenthe

Mede-Eigenaar: S. Davids

Geheel als verrassing kreeg ik van de kennel Rixendis Tribale een aanbod om hun teefje, toen nog Cali genaamd, over te nemen, op voorwaarde dat zij in de toekomst uitgebracht zou worden op tentoonstellingen. Zij was op dat moment 14 weken en met 15 weken kwam ze bij ons!! Ik noemde haar Vaya en Christophe en Chantal hebben haar zelf vanuit Frankrijk naar mij gebracht, waar wij hen natuurlijk hartelijk voor willen danken!

Ook al kwam Vaya hier dan onverwachts en niet gepland (Chinook zou immers de voorlopig laatste toevoeging van onze kennel zijn), toch zijn wij ontzettend blij met haar! Vaya is een standaard maat teef met goede toplijn en bone, correcte hoekingen, mooi front met goede borstpartij, fraai hoofd met scharend gebit, prachtige uitstraling en sterk pigment.

Vaya is, net als onze Téole, een kleindochter van Ch. White Rock Chaskras El Diego en tevens is zij een kleindochter van de vader van ons B-nest; Ch. WhtRck Hartagold Black Label. We zijn dus letterlijk en figuurlijk weer een familielid rijker kunnen we wel stellen! Tevens is zij een kleindochter van BISS Ch. White Rock American Beauty CGC, TT, the #2 American Staffordshire Terrier female in the Nation for 2004.

Vaya hebben wij na enige tijd bij ons, bij Sandra en Marc geplaatst, en ik wil hen bedanken voor de goede zorgen!!

*Helaas zijn er bij Vaya diverse afwijkingen geconstateerd waaronder een hartruis en hebben wij besloten niet met haar te fokken. Zij is nu gesteriliseerd.*

Foto gemaakt op leeftijd van 29 maanden.

Vaya's Stamboom

Vaya's Showresultaten

Vaya's Album

Vaya's Familie

Vaya's Film

Vaya bij de fokker Rixendis Tribale, 14 weken

Vaya

De naam Vaya is Spaans en betekent letterlijk: Ga! Toen ik de fokkers van Vaya naar haar karakter vroeg, was het eerste wat zij zeiden dat Vaya graag wilde ontsnappen. Uit huis, uit de tuin, vanuit je handen... Overal wist ze wel een weg te vinden! Dat is dus al de eerste link met gaan. Ook zijn er een aantal reisorganisaties die Vaya heten, omdat het "gaan" ook een vorm van reizen is. Vaya is een heel stuk naar ons afgereisd, zo'n 1200 km. namelijk. Tevens is er een Yoga techniek die "Vaya Viya Kumbhaka" heet. Dit is een bepaalde ademhalingstechniek (ook wel Pranayama genoemd) met het doel om de twee schalen (ida en pingala) in evenwicht te brengen. Pranayama's hebben in Yoga een tweeledig nut; de toevoer van zuurstof naar de hersenen en het voorzien van levensenergie voor het lichaam. De meeste mensen zullen de naam Vaya echter kennen van de bekende Vlaamse popgroep Vaya Con Dios, wat letterlijk betekent: "Ga met God" of voor hen die geen God kennen: "Ga met de Dag".

California Dolls

Deze stamboomnaam hebben de fokkers aan Vaya gegeven, omdat haar vader WR Dogtown Twiggy de Rixendis uit California komt. Hij is daar geboren en heeft daar zijn eerste 7 levensmaanden doorgebracht. Tevens is er een film die California Dolls (All the Marbles) heet. Deze film gaat over een vrouwelijk worstelteam dat Amerika rond tourt.