Naam: Blue Rising Star Miss Mystique "Tiqua"

Titels: BISS Baby 2016

Fokker/Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 06-07-2016

Kleur: Fawn & Wit

Hoogte: 48,5cm. Gewicht: 22kg.

HD: - ED: - Patella: -

Hart: -

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat aanwezig

MAG-test: 2018

Zo trots op deze schitterende dochter van Mi-Na x Potter!! Prachtig type met heerlijk karakter. Ook dit keer hadden we eigenlijk niet gepland om een pup thuis te houden, maar voor deze dame hebben we toch zeker een uitzondering gemaakt. En tot op heden absoluut niet met spijt, want wat is zij weer een ware aanwinst! Geweldig meisje Tiqua, onze kleine ster en grote hoop voor de toekomst!

Tiqua is een prachtig teefje zonder overdrijvingen. Ze heeft mooi bone, rechte voorpoten met goede voetjes, voldoende hoekingen, een correcte toplijn, prima staart en -aanzet, mooi vrouwelijk hoofd in goede verhoudingen, goede hals, sterk pigment, mooie uitstraling en op jonge leeftijd al een zeer net gangwerk. Zij is een prachtige combinatie van beide ouders. Op haar eerste shows deed ze het dan ook geweldig! De eerste show was de jaarlijke Amstaff Specialty waar ze Beste Baby van de show werd. Hieronder wat mooie commentaren van keurmeesters:

Mrs. K. Metteri-Gold (FI)

Very well balanced and nice size for age, with a feminine expression, nice ears, good neck and topline, balanced angulations, good bone, moving nicely in all sides.

Mr. B. Leslie (IR)

Very pretty red and white, beautiful head, good front, level topline, good rear angulation, moves very well.

Mr. T. Himmrich (DE)

6 Monate alt, noch sehr babyhaft, vitale Hundin, sehr gute Korper Proportiën, freundliches Wesen, schon recht flussig in der Bewegung.
6 months old, still very baby like, vital bitch, very good body proportions, friendly temperament, already very fluent in movement.
6 maanden oud, nog erg baby achtig, vitale teef, zeer goede lichaamsverhoudingen, vriendelijk temperament, al erg vloeiend in de beweging.

Nu ze wat ouder is, blijven haar voorborst en hoekingen voor nog wat achter, maar we hopen dat dat met de tijd weer bijtrekt. Voorlopig is zij nog volop in ontwikkeling. :)

Qua karakter is Tiqua ook de perfecte combinatie van paps en mams, en dat is ook juist één van de belangrijke redenen dat ik voor deze combinatie heb gekozen. Het explosieve, uitbundige, zelfzekere karakter van Potter tegenover het rustige 'kat uit de boom kijkende' karakter van Mi-Na. Zij zou het liefste de hele dag met de baasjes knuffelen en in ze kruipen, terwijl energieke Potter de rust niet kan vinden om langer dan een kwartoertje bij je te komen liggen. Potter klimt het liefste enthousiast bij iedereen in de nek, terwijl Mi-Na toch het meeste met ons heeft en verder niet direct bovenop vreemden duikt. Dochter Tiqua vindt alle mensen en kinderen eigenlijk wel geweldig (zoals het hoort) en gaat vrolijk naar iedereen toe. Bij sommige vreemden even aftasten maar meestal direct flink kwispellend op springen om wat aandacht te krijgen. Ze is nieuwsgierig en heeft een open en enthousiast karakter. Aan de andere kant kan zij toch ook de rust vinden om heerlijk met ons te knuffelen op de bank en gezellig tv te kijken en bij je in slaap te vallen. Ze heeft een geweldige focus en is daarom heel makkelijk te trainen. Zij deed het op de puppycursus dan ook bijzonder goed en leert onzettend snel. Op leeftijd van 16 weken had ze deze afgerond en vloog door naar de basis gehoorzaamheid. Ook dat examen werd goed afgesloten en momenteel zijn we alweer bijna klaar met de gevorderden cursus. We blijven doorgaan en hopen nog veel verder te komen, want ik weet dat het erin zit bij haar en ze vindt het ook nog eens heel leuk, dus beter kan niet. Buiten de cursus om, houdt ze van wandelen, botjes knagen, in de tuin banjeren, op onderzoek uit gaan en alles in haar mond stoppen, vooral zand, aarde, takjes en pollen gras zijn favoriet. Ook peertjes die uit de boom gevallen zijn vindt ze onweerstaanbaar. Jammer genoeg voor haar liggen die er niet het hele jaar door. ;) Wat ze ook onweerstaanbaar vindt is puppies!! Toen we het nest van Raven x Muttley hadden, was Tiqua rond de 9 maanden. Ze was er niet bij weg te slaan, geweldig vond ze ze, elke dag weer!! Was erg leuk om te zien. En toen ze zelf pup was, was het opmerkelijk dat de eerste nacht zonder broerjes en zusjes in een gesloten bench slapen, geen enkel probleem vond! Het leek ons logisch dat er wat verzet zou worden getoond, maar nee... Keurig de hele nacht door geslapen zonder kik, en dus ook eigenlijk vanaf dat moment zindelijk en nooit 's nachts voor haar op hoeven staan. Kortom, een makkelijke en leuke meid waar we veel van verwachten. We zijn in de lente van 2017 ook begonnen met coursing en renbaan. Nou...geweldig vindt ze het en had ook direct door wat de bedoeling was! Helemaal te gek dat we dit nu ook met haar erbij kunnen doen. Later nog wat speuren en misschien canicross, de toekomst ligt nog open en we kijken er naar uit! :)

Houd Tiqua's pagina in de gaten voor updates!

Pictures made @ an age of 10 months.

Tiqua's Stamboom

Tiqua's Showresultaten

Tiqua's Album

Tiqua's Nageslacht

Tiqua's Familie

Tiqua's Film

 

 

Tiqua

De naam Tiqua heeft op onze schrijfwijze eigenlijk niet zozeer een diepere betekenis. We hebben deze naam gekozen omdat het laatste deel van de stamboomnaam Mystique is. Tique vrouwelijk gemaakt en zo krijg je dus Tiqua. Je spreekt het uit als Tika. Tika op deze manier geschreven heeft dan wel weer een aantal mooie betekenissen!

The name is derived from the Navaho Indian name O'teeka - meaning "Sun Maiden"

The Sioux meaning of name is "Flower"

The African meaning of name is "Wonder Of Life"

In Māori it means be correct, true, directly, straight, (up)right, fair, accurate, appropriate and proper.

Wij vinden het een prachtige naam voor onze prachtige dame!

Miss Mystique

Tja, Miss Mystique vond ik gewoon een prachtige vrouwelijke naam. Er is ook wel een bekende (Miss) Mystique van Marvel Comics, die tevens bij X-Men verscheen. Zij heeft in haar natuurlijke vorm een blauwe huid, rode haren en felle katachtige ogen. Ze is een mutant, kan van gedaante veranderen en is zeer krachtig en strijdlustig. Eigenlijk is ze al erg oud (ruim 80 jaar), maar vanwege haar mutatie blijft zij jong. In 2001 werd zij in de mini serie 'X-Men Forever' blootgesteld aan een gevaarlijke dosis straling, waardoor zij schubben kreeg als een reptiel (hoe ze ook te zien is in de X-Men films) en haar krachten werden nog sterker. In 2009 werd Mystique geplaatst als IGN's 18e Grootste Comic Schurk Aller Tijden.