Naam: Pacific Blue Sky Téole

Fokkers: Dhr. & Mevr. Badi

Geboren: 05-12-2002

Hoogte: 46 cm.

Gewicht: 26 kg.

Kleur: Blauw Gestroomd & Wit

HD: Vrij

Ataxia: Drager

MAG-test: Behaald op 19-2-2006

Eigenaar: S. van der Spek

Ik ben zeer trots om Téole aan u voor te stellen. Zij was altijd één van mijn favoriete teven die ik vaak op internet bekeek. Prachtige dame met een mooie stamboom! Ook ontmoette ik haar in Frankrijk bij dezelfde kennel waar ik onze Diega ophaalde en vond haar in één woord geweldig! Toen ik erop gewezen werd dat zij te koop was, heb ik direct gereageerd en kreeg gelukkig de kans om haar nieuwe eigenaar te worden! Ze was 2,5 jaar toen ik haar in huis genomen heb.

Téole is een standaard maat teefje met sterke botten, een zeer mooi front met goede volle borst, rechte voorpoten en correcte compacte kattenvoetjes. Ze heeft een mooi vrouwelijk hoofd met fantastische expressie, is sterk gepigmenteerd en heeft een compleet schaargebit. Ze heeft een mooi gangwerk wat, ondanks haar wat forsere bouw, toch gracieus toont. Haar geweldige uitstraling laat een hoop mensen vaak nog een keer kijken. Ze heeft het op de tentoonstellingen in Frankrijk dan ook geweldig gedaan. Behaalde daar 2 kampioenspunten en een reserve punt. Helaas heb ik het showen in Nederland niet met haar voort kunnen zetten in vervand met haar gecoupeerde oren, maar ik weet zeker dat ze het hier anders ook heel goed gedaan zou hebben!

Téole is een uiterst lief en zachtaardig teefje met een gouden karakter, werkelijk één uit duizenden!! Ik kan wel zeggen de meest rustige van de Amstaffs die ik gehad heb. Zij weet bij velen dan ook het hart te veroveren. Ze houdt van knuffelen, eten, wandelen, zonnebaden en lekker naast de fiets draven. Ook is ze een echte waterrat, wat je wel zult zien als je haar filmpje bekijkt! Ondanks dat ik haar van een andere kennel heb overgenomen, heb ik snel haar vertrouwen kunnen winnen en hebben we ook binnen no time de MAG-test behaald. Sinds een aantal jaar gaat zij ook regelmatig op bezoek bij de NOVO zorginstelling, waar de cliënten altijd heel blij zijn om haar te zien en om met haar te knuffelen. Ze is ook pas met haar gastgezin naar Vlieland geweest en met haar bijna 14 jaar vond ze het in de duinen en op het strand nog steeds fantastisch!! Haar gezondheid mankeert dus nog niets aan, en ook de pups die zij ons gegeven heeft zijn steeds met goede resultaten beoordeeld.

Téole is (samen met Diega) de stammoeder van onze kennel. Ze gaf ons het A nest en het C nest en ik kan zeggen dat ik daar zeker trots op ben. Ook hebben wij haar kleindochter Chinook en kleinzoon Muttley buiten de kennel aangekocht, dus ook via hen is Téole weer terug in onze kennel gekomen! Ze heeft haar stempel op ons fokprogramma gedrukt en zal zo altijd voortleven in haar nageslacht.

Téole geniet nu van haar welverdiende rust bij Hennie, Eveline en Ruud. Bedankt voor de goede zorgen!

Foto's gemaakt op leeftijd van 58 maanden.

Téole's Stamboom

Téole's Showresultaten

Téole's Album

Téole's Nageslacht

Téole's Familie

Téole's Film

Téole

Téole is de stamboomnaam en tevens roepnaam die door de fokker en eerste eigenaar gegeven is. Téole is afgeleid van Théoule (sur Mer), wat een kustplaats aan de Cote d'Azur in Frankrijk is. Toen ik deze dame over had genomen, wilde ik haar roepnaam eigenlijk veranderen omdat ik maar moeilijk aan de naam Téole kon wennen, maar ik vond niets wat erop leek, dus heb ik het maar zo gelaten. Na een tijdje raakte ik er natuurlijk toch aan gewend en ben er zelfs erg blij mee, omdat deze naam amper tot niet voorkomt in de hondenwereld en daardoor erg origineel is.