Naam: Blue Rising Star Black Label Junior "Sensai"

Fokker: S. van der Spek

Geboren: 24-04-2007

Kleur: Zwart & Wit

Hoogte: 49 cm.

Gewicht: 29 kg.

Gezondheid: NCL-A Vrij, HD A, ED Vrij, OFAca, CERF

MH: Behaald op 21-04-2013

Eigenaar: N. Nesbit

Mede-Eigenaar: S. van der Spek

Dit is onze trots Sensai, mijn 1e keus reu uit ons B nest (Diega x Ch. WhtRck Hartagold Black Label).

Sensai is een indrukwekkende reu met een sterke botstructuur, rechte toplijn, goede hoekingen, mooie borst, sterke polsen, goede staartaanzet en hij heeft een schitterend, mannelijk hoofd met goede expressie. Hij is goed gepigmenteerd, heeft een compleet (krap) scharend gebit en goed gangwerk.

Sensai heeft een liefdevol en aanhankelijk karakter. Hij was één van de rustigste pups van het nest. Slapen deed hij het liefst en ruzie maken was niet zijn ding. Na een korte, energieke clown-periode heeft hij zijn kalme karakter weer terug gekregen. Hij vindt knuffelen heerlijk, vooral als hij daarbij boven zijn staartje wordt gekriebeld. Ondertussen blijft hij maar kusjes geven, geweldig vindt hij dat. Hij houdt van wat knagen aan een bot en speelt af en toe eens met de bal of zoekt stokken in het bos, maar met een simpele, lange wandeling maak je deze jongeman het meest blij. Sensai is ook een echte kindervriend, maar met puppies doe je hem echter minder plezier; hoe kleiner hoe vervelender in zijn ogen! De volwassen teven vindt hij wél erg leuk gezelschap, hij heeft flink ontzag voor hen. Buitenshuis interesseren kleine en onderdanige honden hem vrij weinig en laat hij zich niet snel gek maken, maar voor dominante honden maakt hij zich toch even groot om te imponeren.

In january 2012 is Sensai's eerste nageslacht ter wereld gekomen, bij Timeless Pride kennel in Frankrijk. Dat dit voor ons een erg belangrijke combinatie is geweest, mag duidelijk zijn. De teef die hij gedekt heeft, is namelijk Guardians of Tower Aska; een dochter uit het eerste nest van onze stammoeder Téole x CH Yukon's Diamond in the Ruff "Sonic". Dat deze stambomen nu samen zouden komen, onze stammoeders Diega en Téole als grootmoeders van de pups, én natuurlijk de terugfok op Sonic, zijn onder andere de redenen geweest om hieruit een pup voor de toekomst van ons fokprogramma aan te houden. De reu die ik gekozen hebben is Muttley, een fantastische reu met een geweldig karakter!! Uiteraard kunt u Muttley ook op onze website onder het kopje reuen terugvinden.

Sensai is in december 2012 naar Zweden gegaan om daar zijn showcarrière voort te zetten, zijn MH (Zweedse karaktertest) te behalen en eventueel nog wat mooi nageslacht te produceren. In juni 2013 is daar dan ook Sensai's tweede nest geboren, van de teef Wizage's Primetime Piara. Daar deze teef mij op meerdere vlakken wederom erg aansprak, hebben we besloten om hieruit ook een pup terug naar de kennel te halen! Dit is onze reu Hinto geworden, waarmee we tot nu toe enorm tevreden zijn. Ik wil Zak Hylerstedt Stomberg bedanken voor de getoonde interesse in Sensai en de genomen moeite om hem naar Zweden te halen, en ik wil Tina Andersson bedanken voor de zorgen voor Sensai tijdens zijn verblijf in Zweden!

Begin april 2014 is Sensai afgereisd naar Amerika. Daar verblijft hij bij mijn vriendin Nicole Nesbit en haar gezin. Hij leidt daar een geweldig leven en ik wil Nicole dan ook bedanken voor de goede zorgen. Hij zal in 2015 waarschijnlijk nog één maal nageslacht produceren, exclusief voor SkyBlue kennel, waarvan we naar verwachting ook weer wat terug naar huis zullen halen. Daarna zal hij lekker van zijn pensioen gaan genieten bij een liefdevol gezin.

*Tot onze grote schrik en spijt is Sensai in december 2014 in USA komen te overlijden en heeft hij daar dus nooit pups geproduceerd. Wij zijn echter enorm dankbaar voor de twee zoons uit zijn vorige nesten, en zullen Sensai hiermee altijd voort laten leven.*

Foto's gemaakt op een leeftijd van 5,5 jaar.

Sensai's Stamboom

Sensai's Showresultaten

Sensai's Album

Sensai's Nageslacht

Sensai's Familie

Sensai's Film

 

Sensai @ Dutch Specialty 2007, handled by Jeroen Stallen

Sensai

Sensai is eigenlijk afgeleid van het Japanse woord Sensei wat betekent "meester" en dan met name in de Japanse zelfverdedigingskunst en vechtsport. Meester in zijn vakgebied die bereid is zijn kennis volledig over te dragen met als doel de leerling de mogelijkheid te bieden de meester te overstijgen. Ook betekent Sensei "degene die eerder geboren is". Onze Sensai is dan ook als eerste reu van het nest geboren.

Er is ook nog een letterlijke betekenis van Sensai en dat is "oorlogsschade". Zo wordt het woord vaak samen gebruikt met koji wat "weeskind" betekent. In het algemeen duidt 'sensai koji' dus alle oorlogsweeskinderen aan. Daarbij wordt deze woordcombinatie vaak gebruikt om te verwijzen naar de Japanse migrantenkinderen van dertienjarige leeftijd of jonger die na de Tweede Wereldoorlog door hun ouders, op aanraden van de Japanse overheid, in China werden achtergelaten. Het noemt natuurlijk ook de Japanse migrantenkinderen waarvan de ouders waren overleden in het choatische na-oorlogse China van 1945.

Black Label Junior

Deze stamboomnaam spreekt min of meer voorzich. Dit is namelijk een deel van de stamboomnaam en de roepnaam van Sensai's vader samengevoegd, aangezien hij grote gelijkenissen met hem heeft en dus de jongere versie van hem is. Zijn vader is Ch. White Rock Hartagold Black Label op stamboom en zijn roepnaam is Junior.