Naam: Sacro Romano Imperio Caius Julius Caesar "Santos"

Fokker: Omar Rota

Geboren: 24-04-2004

Overleden: 08-06-2009

Hoogte: 53 cm.

Gewicht: 31 kg.

Kleur: Blauw Gestroomd & Wit

Niet als dekreu beschikbaar!!

Dit was Santos, mijn eerste Am Staff, mijn eerste liefde...

Ik wilde dolgraag een pup van Ch. Yukon's Diamond in the Ruff "Sonic" en had mezelf via de kennel Cheyenne Indians op de lijst laten zetten bij de Italiaanse kennel Sacro Romano Imperio. Ik had een eerste keus reu uit de (herhaal)combinatie met Miss Lady Ruffian "Lola", al moesten we toen nog ruim een half jaar wachten voor de dekking plaats zou vinden. Op 24 april werden er dan 2 reutjes en 4 teefjes geboren en nadat ik de foto's van de 2 reutjes kreeg, was het meteen duidelijk welke ik wilde! Ik heb Santos opgehaald in Italie toen hij 12 weken was. Het was een hele rit, maar zeker de moeite waard! Santos heeft mij laten zien dat een hond inderdaad je beste vriend kan zijn.

Toen ik de stamboom na een aantal maanden binnen kreeg, bleek helaas dat Sonic niet de vader was. Per ongeluk was Santos' moeder gedekt door haar zoon, een reu uit haar vorige nest van Sonic... Santos vader was dus in principe ook zijn halfbroer. Dit was best een teleurstelling na zolang te hebben gewacht op een pup van mijn grote favoriet, maargoed, het heeft uiteraard niets aan Santos persoonlijk veranderd gelukkig!

Santos was een hond met binnenshuis een vrij rustig karakter. Hij hield van slapen, knuffelen en kluiven aan een bot, maar als hij een vreemd geluid hoorde dan was hij zeer alert. Hij was een vriendelijke reu die van kusjes hield en de visite dan ook altijd hartelijk welkom heette. Op bed slapen deed hij ook heel graag. Buiten veranderde Santos in een zeer explozieve hond. Hij was atletisch en sportief, altijd in voor een spel. Zijn favoriete spel "catch" en rennen met een stok of een bal en natuurlijk spelen met zijn autoband. Ook vond hij zwemmen geweldig! Hij vond samen trainen heerlijk en had een optimale will to please. We hebben dan ook een aantal diploma's in de gehoorzaamheid weten te behalen.

*Aangezien Santos in mijn ogen op meerdere vlakken niet geschikt was voor mijn fokprogramma, heb ik besloten hem te laten castreren en te herplaatsen naar een huisje waar hij alle aandacht voor zichzelf zou hebben, aangezien hij hier niet binnen de roedel paste en zeker niet geschikt was als kennelhond. Helaas heeft hij van zijn nieuwe bazin maar 5 jaar oud mogen worden en speelt hij nu in de hondenhemel. Rust zacht mijn allerlieve schat... Ik mis je nog elke dag...*

Foto gemaakt op 2 jarige leeftijd.

Santos' Stamboom

Santos' Showresultaten

Santos' Album

Santos' Familie

Santos' Film

Santos' Memorial

Santos met zijn speeltje

Santos

Santos is Italiaans (en Spaans) voor "heilig" of "heilige" en is de benaming van een Sint. Santos komt immers uit Italië en een hond zo trouw als hij is helig voor de mens. Sacro, het eerste woord van de kennelnaam waar Santos vandaan komt, betekent in het Latijn ook "heilig".

Tevens is Santos een grote stad in Brazilië. Deze ligt in de staat São Paulo en telt in totaal 1.665.000 inwoners. Santos is de grootste havenstad van Zuid-Amerika, veel koffie en suiker wordt er geëxporteerd. (Vandaar is er koffie-soort naar deze stad vernoemd.) De vele immigranten kwamen via deze stad Brazilië binnen aan het begin van de 20e eeuw.

Caius Julius Caesar

De fokker heeft deze mooie stamboomnaam voor Santos bedacht, omdat hij graag namen ziet die te maken hebben met het Romeinse Keizerrijk. (Zijn kennelnaam is Sacro Romano Imperio, wat betekent "Heilig Romeins Keizerrijk".) Caius Julius Caesar, ook wel Caesar genoemd, was al in de Middeleeuwen, samen met Alexander de Grote, één van de typische helden van de hofcultuur en de ridderromans. In de renaissance bleef zijn aanzien groot. Caesar was in de eerste plaats ambitieus. Hij wist als aristocraat om over Rome te regeren. Zijn welbespraaktheid, militair inzicht en politieke genie waren de basis van zijn succes. Caesar was niet alleen actief als politicus en militair, maar voerde ook een nieuwe kalender in als pontifex maximus. De nieuwe kalender, ingevoerd vanaf 1 januari 45 voor Christus, een bedenksel van de sterrenkundige Sosigenes, was niet meer gebaseerd op de cyclus van de maan, maar volgde het zonnejaar. Hij voerde als eerste de schrikkeldag in, maar plaatste hem wel achter aan de maand waar vroeger de schrikkelmaand op volgde. Hij zou ook als eerste gebruik hebben gemaakt van een Caesar-cijfer. Caesar schreef tevens proza en poëzie, maar die zijn helaas, samen met zijn redevoeringen, verloren gegaan. Caesar was de eerste levende Romein die op een Romeinse munt werd afgebeeld. In het jaar 44 voor Christus op 15 maart is Caesar om het leven gebracht. Tijdens een vergadering van de senaat werd hij aangevallen door Publius Servilius Casca. Het lukt Caesar om Casca's aanval af te weren. Vervolgens trekken een aantal mannen (Brutus en Cassius) hun zwaarden en vallen ze samen Caesar aan. Hij wordt uiteindelijk 23 keer gestoken en valt dood neer. Caesar had ten tijde van zijn dood de republiek geknecht, maar het is onduidelijk gebleven welke toekomst hij voorzag voor de Romeinse republiek. Een aangeboden kroon, teken van het herstel van het koningschap, weigerde hij. Hij is 56 jaar geworden.