Naam: Blue Rising Star Noble Guardian "Rocket"

Titels: -

Fokker/Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 19-02-2017

Kleur: Blauw & Wit

Hoogte: 46,5cm. Gewicht: 19kg.

HD: - ED: - Patella: -

Hart: -

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat aanwezig

MAG-test: 2018/2019

Rocket... Onze fantastische jongen die zijn naam zeker eer aan doet!! Het is een echte Houdini, acrobaat, springveer, klimgeit, aap... Binnen no time klom meneer uit de puppy ren, eerst buiten, toen binnen.. Sprong met gemak bovenop de bench, of in de bench in de auto. Zonder enige moeite, vanuit stilstand, dagelijks ritueel... De hekjes die voor de bloembakken in de tuin staan gebruikt hij als hindernis, hij vliegt en sjeest er overheen! Geen enkele andere hond van ons die dat ook maar bedacht heeft om te proberen... Hij houdt ons scherp, deze kleine bengel!! ;)

Open, nieuwgierig, zelfverzekerd, zeer leergierig en gefocust... En oh oh, wat een heerlijk lief ventje is het toch ook. Aanhankelijk, houdt van knuffelen en lekker luieren tussen ons in op de bank. Hij kijkt dan ook echt mee naar de tv. Zo slim hoe ze alles toch weer lijken te volgen! En achter beestjes aan gaan in de tuin vindt hij geweldig. Torretjes en vliegjes... Hij dartelt en duikt in het gras om ze te pakken te krijgen. Zo'n schattig gezicht! Wel ben ik als de dood dat hij een keer in een wesp bijt, maargoed tot nu toe is dat gelukkig nog niet gebeurd. Ook lekker rollen in het gras of gewoon zonnebaden vindt hij heerlijk. Maar het leukste vindt hij waarschijnlijk nog wel water!! Lekker met de tuinslang spelen, happen in de straal, en in het badje plonzen. Prachtig!! Kuilen graven doet hij ook graag. Welke zijn grote 'zus' Tiqua begonnen is, maakt hij af, haha! De puppy- en basiscursus vloog hij doorheen, nu zijn we bijna klaar met de gevorderden cursus en hij vindt het geweldig! Hierna door met SHH en dan zeker naar behendigheid, waar hij het nog wel eens ver zou kunnen gaan schoppen met zijn lust en talent voor springen!! Ook is hij al rustig aan begonnen met stukjes coursen en renbaan, en ook dat doet hij met 100% plezier en zien we een mooie toekomst voor hem in!

Rocket is een prachtig atletisch type, mooi in verhouding met goede been-, rug- en snuitlengte, maar dit alles wel binnen de standaard maat!! Mooie rechte voorbenen met compacte voetjes, correcte toplijn en staart, voldoende hoekingen voor en achter, en laat op jonge leeftijd al een prachtig gangwerk zien! Mooi elegant hoofd, goed pigment, fraaie expressie en heeft tevens een compleet scharend gebit. Rocket heeft tot nu toe aan één clubmatch meegedaan en hier werd hij in de erering van de 13 babies meteen al Reserve Beste Baby In Show!!

Niet alleen zijn wij ontzettend blij met Rocket z'n karakter en bouw, maar ook zijn stamboom is natuurlijk weer geweldig!! Helemaal onze lijnen, terugfok op onze stammoeder Téole, en op CH Yukon's Diamond In The Ruff "Sonic" en Cheyenne Indians Riocha's Destiny "Angel" (de ouders van onze stammoeder Diega).

Kom snel terug voor updates!! :)

Pictures made @ an age of 6 months.

Rocket's Stamboom

Rocket's Album

Rocket's Showresultaten

Rocket's Sport Resultaten

Rocket's Nageslacht

Rocket's Familie

Rocket's Film

 

 

Rocket

De roepnaam Rocket, daar is Bouke eigenlijk mee gekomen. In eerste instantie zouden we Rocket 'Nolan' noemen, wat ik zelf wel mooi bij hem en zijn stamboomnaam vond passen, omdat het nobel en kampioen/strijder betekent. (Of afstamming van een kampioen/strijder.) Echter kon Bouke écht niet aan de naam Nolan wennen, en hebben we weken lang naar iets anders gezocht... Om gek van te worden!! ;) En eindelijk kwam Bouke dan met Rocket, van Rocket Raccoon uit de Marvel film Guardians Of The Galaxy! Dit vond ik eigenlijk wel heel leuk omdat het dan toch weer iets met de geregistreerde naam te maken had, en daarnaast omdat we G-Force al hadden, waarvan de naam ook afgeleid is van een (komische) dierlijke super helden film. En natuurlijk bekte Rocket ook wel lekker, dus ja...wij waren er eindelijk uit. Het werd Rocket!!

Rocket komt zoals gezegd van Rocket Raccoon. Hij is een geweldig personage!! In het filmpje hieronder kun je Rocket zien en wordt hij beschreven door een aantal mede-acteurs en de regiseur van Guardians Of The Galaxy.

Noble Guardian

Noble omdat het een sterk woord is wat qua betekenis perfect bij dit ras past.

Guardian vanwege de hondjes van Guardian's Of Tower kennel die veel in Rocket z'n stamboom terug komen.

Oma van Rocket, moeder van onze Muttley: Guardians Of Tower Aska

Overgrootmoeder van Rocket, onze stammoeder Diega: Guardians Of Tower V.I.P. cover Girl

Overgrootvader van Rocket, broer van onze stammoeder Diega en vader van onze Chinook: Guardians Of Tower Viewers Pleasure

Overgrootmoeder, moeder van onze Chinook: Guardians Of Tower Andy