Naam: Blue Rising Star Helena Ravenclaw "Raven"

Fokker/Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 15-01-2014

Hoogte: 44 cm.

Gewicht: 18 kg.

Kleur: Rood & Wit

HD: A ED: Vrij Patella: OFA normal

Hart: OFAca clear

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

MAG-test: Behaald op 21-02-2016

Raven is onze eerste keus teef uit het nest van Chinook x Beau. Een geweldige dame met karakter en uitstraling, goed gebouwd en met een waardevol stamboom. Zeker een ware aanwinst voor onze toekomst, althans dat denken we!! ;)

Direct toen Raven geboren werd, zei ik het al... Deze pup heeft veel van haar halfzus Pepper weg! Grappig dat ook de eigenaar van Pepper het direct opviel bij het zien van de eerste foto's. De weken verstreken en Raven bleek niet alleen kwa uiterlijk op haar te lijken, maar ook qua karakter hadden zij duidelijk overeenkomsten. Beiden hebben erg veel weg van Chinook; atletisch, alert, leergierig, vastberaden en speels. Raven was in het nest altijd degene die nog wel een behoorlijke poos in het flostouw in de puppyren hing als haar broertjes en zusjes al lang en breed lagen te slapen, en tijdens het buiten spelen was zij erg gedreven om het touw (of ander speelgoed) te krijgen en te houden! Tegenwoordig is ze wel behoorlijk ingedimd en houdt vooral van heerlijk knuffelen. Ze rent ook wel graag naast de fiets, zelfs samen met haar Amstaff vriend Desmo gaat dat prima! Ze kan vanuit stilstand ontzettend hoog springen, het liefst tegen je aan om even de aandacht te krijgen, maar aangezien ze maar klein en niet zo zwaar is, is dat eigenlijk alleen maar grappig. Ze klimt met gemak de schutting in om achter de kat van de buren te jagen. Super behendig is ze dus! Met kinderen is ze ontzettend lief en voorzichtig. Ze is dan ook geslaagd voor de MAG-test en is een dametje met een gouden hart!

Raven is een prachtig standaard maat teefje, atletisch maar mooi in balans en met uitmuntend gangwerk. Ze bezit goede hoekingen, een mooi front met rechte voorpoten en compacte voetjes, goede toplijn en correcte staartaanzet, een vrouwelijk terrier hoofd, sterk pigment en een compleet scharend gebit. Tijdens haar verblijf in USA is ze gecoupeerd en kunnen wij haar om die reden niet uitbrengen op tentoonstellingen in Nederland, echter zullen wij tzt waarschijnlijk wel eens naar het buitenland afreizen om daar een showtje mee te pikken. We verwachten dat ze hoge ogen zal gooien, maar we moeten nog even wat tijd vrij maken om haar de nodige showtraining te geven. Ze heeft prima gezondheidsresultaten behaald en wij hebben dan ook besloten dat zij op alle fronten geschikt is om een nestje mee te fokken. Haar eerste nest hebben wij in februari 2017 mogen verwelkomen en deze pups zijn, ondanks dat ze nog erg jong, veel belovend! Raven geniet van het moederschap en verzorgt de kleintjes optimaal. Al met al dus ontzettend blij met deze dame en wij hopen in de toekomst nog eens een nestje met haar te mogen fokken!

Wij willen Raven's geweldige gastgezin, bestaande uit Souw-Gwé, Peter en hun 3 kinderen, enorm bedanken voor de goede zorgen en fijne samenwerking!!

Foto's gemaakt op leeftijd van 16 maanden.

Raven's Stamboom

Raven's Showresultaten

Raven's Album

Raven's Familie

Raven's Film

X