Naam: Blue Rising Star Harry Potter "Potter"

Titels: Jugendsieger Hannover 2014

Fokker/Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 15-01-2014

Hoogte: 51 cm. Gewicht: 28 kg.

Kleur: Rood & Wit

HD: A ED: Vrij Patella: OFA normal

Hart: OFAca clear

Ataxia: Vrij

DNA: Certificaat aanwezig

MAG-test: Behaald op 21-02-2016

Potter, onze aangehouden reu uit het nest van Chinook x Beau, en wat voor één!! Hij heeft mij als kleine pup doen smelten en deze veelbelovende kanjer konden we dan ook echt niet laten gaan. Hij is daarom ons team komen versterken en wat hebben we daar een goede beslissing mee gemaakt! Een prachtige kerel vol temperament, goed gebouwd én met een waardevol stamboom. We zijn erg tevreden met de kwaliteiten van dit nest en hopen dat Potter de goede eigenschappen later door zal geven aan zijn nageslacht.

Potter is een mooi type met goed bone, prima hoekingen, goede borst, correcte toplijn en staartaanzet, sterke hals en heeft een geweldig hoofd met flinke dosis pigment, uitstraling en een compleet scharend gebit. Potter is ontwikkeld tot een geweldige reu en doet het, ondanks dat het niet zijn grootste hobby is, op de tentoonstellingen toch ook aardig. Vele keurmeesters zijn al lovend geweest en hij heeft dan ook al wat jeugd puntjes en reserve punten voor het Duits kampioenschap in de wacht weten te slepen.

Potter was als baby in het nest al erg zelfverzekerd en ook be-hoor-lijk dominant. Hij maakte het onze andere honden knap lastig en vocht letterlijk met hen om helemaal niets. Ook al werd hij gigantisch gecorrigeerd (of wel door onze honden of wel door ons), hij trok zich er geen bal van aan. Ook bij vreemde honden moest hij laten merken dat hij de baas wilde zijn. Wij hebben vaak gedacht dat dit in de toekomst bij ons thuis wel voor wat onrust zou gaan zorgen onderling, maaar meneer is wonderbaarlijk genoeg eigenlijk helemaal bijgedraaid en tegenwoordig speelt hij zelfs graag met onze dames. Samen kunnen ze heel wat ravotten en hebben ze energie voor 10. Tegenover vreemde honden veroorzaakt hij aan de lijn ook totaal geen problemen, dus wij zijn erg blij dat dit toch zo'n positieve wending heeft genomen. Aandacht van mensen en kinderen vindt hij geweldig. Hij zoekt ze graag op om een knuffel te halen of om lekker te stoeien. Hij is wel beresterk en ontzettend lomp, zoals het een echte Amstaff betaamt, dus vaak moet hij daarin wel geremd worden voordat mensen omver gegooid worden door zijn enthousiasme. Hij was als pup al niet snel moe te krijgen; na een uur puppy instuif en daarna een lange wandeling langs het water, werkte hij thuis eerst nog rustig een grote kauwstaaf weg voordat zijn oogjes eens toe gingen. Erg opvallend voor zo'n jong hondje, maar zijn moeder is net zo'n lekkere actieveling die niet van opgeven weet, dus wat dat betreft heeft hij het zeker niet van een vreemde. ;) Tegenwoordig is hij nog steeds actief, en heeft ook z'n stoute streken niet verleerd. Zo houdt hij ervan om dingen in z'n bek te nemen, vooral schoenen, sloffen, een handdoek of een dekentje uit de bench om er mee rond te rennen door het huis. Van kleins af aan heeft hij dat gedaan en dat schijnt dan weer een trek van zijn vader te zijn, haha! Met de auto mee vindt hij leuk, en ook kermis, dierenwinkel, markt...overal toont hij een open en vrolijk karakter. De MAG-test heeft hij dan ook super doorlopen en heeft geen enkele keer angst of paniek laten zien.

Zijn gezondheidstesten testen zijn ook allemaal keurig doorstaan. Ataxia vrij was hij al door ouderdieren, maar nu zijn HD, ED, Patella en Hart getest en de resultaten daarvan zijn dus ook VRIJ! Wij konden niet gelukkiger zijn met deze rits van top uitslagen!! In juli 2016 verwachten wij dan ook zijn eerste pups, daar onze Mi-Na drachtig is van Potter. We kunnen niet wachten om deze kanjers te verwelkomen en hopen dat er veel van zijn eigenschappen terug te zien zijn in zijn nageslacht.

**Potter is beschikbaar als dekreu voor teven die het ras iets te bieden hebben.**

Foto's gemaakt op leeftijd van 26 maanden.

Potter's Stamboom

Potter's Showresultaten

Potter's Album

Potter's Familie

Potter's Film

X