Naam: Golden Moonshine Amazing Fantasy "Pirate"

Fokkers: B. Lenaers & W. Vugts

Geboren: 11-10-2014

Hoogte: 46cm.

Gewicht: 23kg.

Kleur: Zwart & Wit

HD: C ED: Vrij Patella: OFA Normaal

Hart: OFA Normaal

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

Eigenaar: S. van der Spek & N. Nesbit

Eigenlijk weer totaal niet de bedoeling nog een reu thuis te houden, en al helemaal niet verwacht dat we deze van buiten de kennel aan zouden kopen, maar...Pirate konden we niet aan ons voorbij laten gaan!! Al vanaf dat ik de foto's van hem als pas geboren baby had gezien, had hij mijn hart gestolen. Met zijn mooie koppie en leuke tekening toch wel de favoriet van het nest, maar toen natuurlijk nog niet definitief de knoop doorgehakt. De weken verstreken en hij bleef beschikbaar. Hij viel op de standfoto's ook kwa bouw in de smaak en hij kon weleens de aanvulling zijn die we nodig hadden... Toen hij op 30 November nog steeds beschikbaar was hebben we na flink overleg besloten dat deze kerel dan toch echt voor ons bestemd was!! En zo hebben we hem begin december op de kerstshow voor het eerst ontmoet en mee naar huis genomen. :)

Pirate is een flink, massief en standaard maat kereltje. Ondanks dat hij wat kleiner is dan de gemiddelde Amstaff reu, is hij goed in verhouding en heeft voldoende beenlengte. Hij heeft goede hoekingen en mooie voorborst, een correcte toplijn, goede staartaanzet en een mooie, mannelijke en sprekende kop met goede voorsnuit, sterk pigment en een scharend gebit. Hij heeft een prachtige vacht en is mooi diep zwart van kleur. Wij zijn erg benieuwd of hij zo goed blijft ontwikkelen als we nu verwachten, maar zijn zeker erg hoopvol voor de toekomst en hebben dan ook wat mooie plannen met hem in gedachte.

Pirate was als kleine krummel van 8 weekjes al heerlijk zelfverzekerd en liet zich niet gek maken. Hij is explosief, één bonk entousiasme, vrolijk en totaal onbevreesd - zoals een Amstaff hoort te zijn! Hij speelt en rent graag en zwemmen vindt hij ook erg leuk. Toen hij tijdens een puppy meeting op leeftijd van 3 maandjes oud per ongeluk in het water belandde, zwom hij zonder schrik en gespartel weer naar de kant alsof hij nooit anders gedaan had. We bedachten dat we hem dus wel alvast een keer mee konden nemen naar het hondenzwembad en jawel, binnen korte tijd zwom hij al van de ene naar de andere kant van het bad. Zo mooi om te zien!! Ook grappig om te melden was dat hij op leeftijd van slechts 9 weekjes oud zijn poot al optilde tijdens het plassen!! In al die jaren dat ik honden heb, had ik dat nog niet meegemaakt. Wij dachten dan ook dat het waarschijnlijk een eenmalige toevalstreffer was, maar nee...hij was er gewoon echt als de kippen bij en is vanaf die tijd zijn poot op blijven tillen, haha! Pirate zoekt graag de grootste stokken om in z'n bek te nemen en er trots mee rond te paraderen. Elke dag kan hij daar weer van genieten en moeten wij altijd opletten dat hij niet tegen onze schenen knalt met zijn gevonden schatten.

Wij willen Pirate's gastgezin, bestaande uit Maureen, Alex en hun 2 zoons, bedanken voor de goede zorgen voor dit geweldige kereltje!! En wij willen Golden Moonshine kennel bedanken voor de mogelijkheid om Pirate toe te mogen voegen aan onze kennel!

Foto's gemaakt op een leeftijd van 2 jaar.

Pirate's Stamboom

Pirate's Showresultaten

Pirate's Album

Pirate's Familie

Pirate's Film