25 December 2011
18 December 2011

Vandaag is ons eerst gefokte nest alweer 5 jaar oud geworden, gefeliciteerd kanjers van Téole x Stitch!

Blue Rising Star All Time Favorite "Kenzo"

15 December 2011

Blue Rising Star Eskimo Indian "Buddha" heeft dit jaar de kerstwedstrijd gewonnen en zal tot het nieuwe jaar op de voorpagina van onze website te bewonderen zijn!

De winnende foto's zijn gemaakt door Buddha's mede-eigenaar Margriet Edens, gefeliciteerd!

6 December 2011

Wat eerder dan gepland heeft echo vandaag bevestigd dat Aska drachtig is van Sensai! Er zijn zo'n 5 pups gezien en de hartjes klopten prima. Het nest wordt rond 13 Januari 2012 bij Timeless Pride kennel in Frankrijk verwacht. We houden u op de hoogte!

4 December 2011
Vandaag heb ik samen met Familie Veldthuis de herplaatsteef Frozen Flame Silver City "Nina" opgehaald. Nina komt uit de combinatie Chasqui Tinto Verano x Ch. Chasqui King Gizmo. Zij is het nieuwe vriendinnetje van onze reu Chaydon en wij wensen Nina's kersverse gezin dan ook heel veel succes en plezier met hun nieuwe aanwinst! Nina is gedoopt tot ons peetkindje en is daarom met haar eigen pagina op deze website te vinden bij teven in mede-eigenaarschap. In de toekomst zal zij wellicht gaan zorgen voor een nestje Blue Rising Star pups, dus houd onze website in de gaten!! :)
13 November 2011

Op de clubmatch van de Noorder Kynologenclub keurde Dhr. Th. van der Horst en hebben onze 3 ingeschreven hondjes het leuk gedaan vandaag!

Allereerst maakte onze Divinity's Born This Way "Lady" haar debuut in de puppyklasse en dit ging haar prima af! Ze werd 2e geplaatst met een Veel Belovend. Enkele punten van haar raport: 8 mnd oud, vrouwelijk teefje, goed type, voor leeftijd prima hoofd met goede schedel, prima oog oor en gebit, goede bakken, strakke lippen, prima hals, recht front met passend bone, voldoende hoeking voor goede achter, goede staartaanzet, goede kleur en goede vachtstructuur, zeer goede gangen zeker voor haar leeftijd, prima karakter

Vervolgens stond Blue Rising Star Electric Shock "Spike" in de tussenklasse en werd 1e geplaatst met een Zeer Goed. Enkele punten van zijn rapport: Bijna 2 jaar, flinke reu, krachtig hoofd, goed oor, prima stop, prima bakken, voldoende strakke lippen, goed oog en gebit, recht front, prima bone, voldoende hoekingen voor goede achter, goede ribkorf, prima gestroomde vacht

En als klap op de vuurpijl werd onze Impreza "Reza" in de open klasse 1e met een Uitmuntend, ze werd beste teef én ze won van de beste reu dus werd Beste van het Ras! Enkele punten van haar rapport: 26 mnd, teef van een goed type, vrouwelijke verschijning met dito hoofd, brede schedel, prima ooraanzet en -dracht, donker oog, prima bakken, goede lip, goede verhouding voorsnuit schedel, goede hals en recht front, harmonische hoekingen voor en achter, prima body, goede boven- en onderbelijning, prima vachtstructuur, goede gangen voor, prima karakter

Reza werd wederom door haar co-owner C. Meijering gehandeld, bedankt hiervoor!

12 & 13 November 2011

Deze dagen is Guardians of Tower Aska van Timeless Pride kennel weer gedekt door onze Blue Rising Star Black Label Junior "Sensai". Over 4 weken zal een echo worden gemaakt om te zien of Aska drachtig is. We zijn ontzettend benieuwd en wachten vol spanning af!

We danken Aurélie en Yoann voor het mogelijk maken van deze combinatie!

6 November 2011

Onze teef Blue Rising Star Cauzin A Commotion "Roxy" stond vandaag ingeschreven in de open klasse van de Int. Dogshow te Bleiswijk. Helaas was haar mede-eigenaar/vaste handler ziek en deze kon dus niet zelf aanwezig zijn. Roxy is daarom uitgebracht door junior handler Lisanne Bakker, die we bij deze dan ook hartelijk willen bedanken! Keurder was Dhr. W. Wellens en beoordeling was een Goed. Enkele punten van het rapport:

3 jaar

zeer vrouwelijk totaal beeld

rastypisch hoofd, goed gebeiteld

scharend gebit, correcte oren + ogen

vriendelijk gedrag

31 Oktober 2011
28 Oktober 2011

Na lang wachten is Aska dan eindelijk weer loops geworden vandaag! Zodra ze er klaar voor is zal ze naar Nederland komen om door onze Sensai gedekt te worden. We houden u natuurlijk weer op de hoogte van de ontwikkelingen!

26 Oktober 2011

We zijn enorm trots om onze nieuwe aanwinst aan u voor te stellen! Ze heet Divinity's Born This Way "Lady" en ze komt uit de combinatie AKC & INT CH B'Dazzled Knight of Divinity (TT, OFAg/el/pa/ca, NCL-A) x Milestone WhtRk Lady of Divinity (OFA ca/prelim good/prelim elbows, NCL-A). Lady is op 11 Maart geboren bij kennel 'Divinity' te Maple Valley, USA. Ik heb haar vandaag van Schiphol gehaald en ik kan nu al zeggen dat ik erg blij ben dat ze in ons leven is gekomen!

Ik wil Sandra de Vries graag bedanken voor de trip naar het vliegveld vandaag, natuurlijk wil ik ook de familie Snijder hartelijk bedanken voor het in huis nemen en het verzorgen van Lady en last but not least wil ik Renee en Chip Kay enorm bedanken voor het vertrouwen om deze dame hierheen te sturen en voor de fijne samenwerking! Ik kijk uit naar onze toekomst! :)

2 Oktober 2011

Op de Int. Show te Zwolle namen 4 van onze honden deel vandaag. Spike en Buddha in de tussenklasse en Chaydon en Reza in de open klasse. Spike was 4e geplaatst met een Zeer Goed, Chaydon was 3e geplaatst met een Uitmuntend en Buddha en Reza kregen beiden een Zeer Goed. Er waren 50 Amstaffs in totaal en de keurder was Dhr. D. Paunovic (Servië).

Een aantal punten van Chaydon's rapport:

31 mnd, correcte maat, standaard hoofd, goede nek, goede borst, goede hoeking achter, leuk temperament.

Een aantal punten van Spike's rapport:

18 mnd, correcte maat, correcte schedel, lange nek, uitmuntende borst, goede hoeking achter, goede conditie.

Ik wil Carola bedanken voor het handlen van Buddha en Reza vandaag!

29 September 2011

Ons C Nest is 3 jaar oud geworden vandaag!! Gefeliciteerd en nog vele jaren!

12 September 2011

Helaas weer een tegenslag... Vandaag is uit echo gebleken dat Geisha niet drachtig is van Bruno. We zullen u op de hoogte houden van verdere plannen.

11 September 2011

Op de clubmatch van KC De Baronie te Breda werd onze Roxy Beste van het Ras en 2e in de Terriergroep. Keurder was Dhr. van Dijk.

 

 

 

Hierbij wil ik mede-eigenaar Sharon Hutjens weer bedanken voor het uitbrengen van Roxy!

3 September 2011
Onze teef Impreza "Reza" nam vandaag wederom deel aan een tentoonstelling te Leeuwarden, ditmaal aan het CAC gedeelte van de Euro Dog Show. Keurder was Dhr. G. Eva (Zuid-Afrika) en hij heeft Reza als 3e geplaatst met een Zeer Goed. Hiermee liet zij een jeugdkampioen achter zich. We zijn weer trots op Reza en op haar mede-eigenaar/handler Carola Meijering!

1 September 2011

Vandaag vond de FCI Centenary European Dog Show 2011 plaats te Leeuwarden, waar onze dame Impreza "Reza" meedeed in de tussenklasse. Ze kreeg een Zeer Goede kwalificatie. Keurder was Dhr. T. Jakkel (Hongarije).

Dank aan Reza's mede-eigenaar Carola Meijering voor het uitbrengen van Reza!

21 Augustus 2011

Op de clubmatch van de KVVP te Spijkenisse is onze teef Blue Rising Star Cauzin A Commotion "Roxy" vandaag als 2e geplaatst in de open klasse met een mooi rapport! We zijn weer trots op haar! Keurder was Mevr. C.P. Zwaartman-Pinster.

Volledig rapport:

35 mnd, voldoende krachtig totaalbeeld voor leeftijd, toont geslachtstype, voldoende brede schedel met goed oor, voldoende ontwikkelde wangen, prima oog en expressie, prima hals, goede hoekingen in voor- en achterhand, prima toplijn en staartaanzet, goede ribben, atletisch in gangen, goed bone en vacht.

 

Hierbij wil ik mede-eigenaar Sharon Hutjens weer bedanken voor het uitbrengen van Roxy!

15 Augustus 2011

Vandaag is onze Blue Rising Star Awesome Ambition "Geisha" gedekt door Bruno! Over 4 weken zal er een echo plaatsvinden om te kijken of Geisha drachtig is! Hierbij wil ik Wendy en Pepijn van Frozen Flame kennel hartelijk danken voor het mogen gebruiken van Bruno!

19 Juli 2011

De co-owners van onze teef Reza hebben momenteel een nest pups van hun eigen teef Djayla van de Oude Schacht. Aangezien mij gevraagd was advies te geven en ik de dekreu YCh. Sindelar's Spoonfull to Angie's voor Djayla heb aanbevolen, was ik toch ook wel erg benieuwd naar het resultaat van deze combinatie en ben de pups vandaag gaan bekijken. Natuurlijk hebben we ook wat foto's gemaakt! Het is een erg leuk nest geworden waarvan onderstaande pup nog beschikbaar is.

Foto's gemaakt op leeftijd van 6 weken

Linebreeding - 5 generations

•3 - 5............................................. in BIS BISS CH Fraja EC Winning Ticket
•4 - 5............................................. in Miss Natty Mae Bumpo
•2 - 4............................................. in CH Sindelar's Gentleman Jim
•3 - 5............................................. in CH Sindelar's Touch O'Class Orion

Bij interesse kunt u contact opnemen met Carola Meijering: americanstafford@ziggo.nl / 0614431948

6 Juni 2011

Blue Rising Star Dressed for Succes "Chaydon" is vandaag succesvol geslaagd voor de MAG-test!

20 Juni 2011

Vanochtend is het zeer trieste nieuws gekomen dat het door ons gefokte reutje Blue Rising Star Collectors Item "Guarda" op veel te jonge leeftijd is overleden. Na een paar dagen zeer ernstig ziek geweest te zijn door een zware bacteriele infectie, is hij gisteren avond overgebracht naar de bloedbank in Nijverdal voor een transfusie. Guarda was helaas te zwak om deze op dat moment te ondergaan dus moest hij daar vannacht aan het infuus blijven om aan te sterken. Vanochtend begon hij weg te vallen en is er nog getracht hem te reanimeren, maar helaas heeft dit niet meer mogen baten... We kunnen het nog steeds niet geloven, het is zo vreselijk snel gegaan en we wensen hierbij de baasjes van Guarda dan ook enorm veel sterkte toe met dit verschrikkelijke verlies...

Rust zacht Guarda... We zullen je niet vergeten!

19 Juni 2011

Vandaag was weer een leuke dag op de clubmatch van KC Assen. We hebben onze gebroeders Blue Rising Star Eskimo Indian "Buddha" en Blue Rising Star Electric Shock "Spike" uitgebracht in de jeugdklasse. Buddha is hier 1e geplaatst en Spike 2e. Blue Rising Star Dressed for Succes "Chaydon" hebben we in open klasse uitgebracht, ook hij werd 1e dus moest het opnemen tegen Buddha. Chaydon is BOB geworden. In de erering is hij vervolgens als 4e geplaatst en alle drie de heren hadden een erg mooi rapport dus we zijn weer trots! Keurder was Dhr. D. Baars.

27 mnd, mooie maat en verhoudingen, mooi bone, prima bespiering, heel fraai hoofd, mooi oog, prima gebit, voor voldoende achter goed gehoekt, goede ribben, gaat vlot.

1e Open klasse, BOB, 4e BIG

15 mnd, goede verhoudingen, krachtig hoofd, correct oor, mooi oog, correct gebit, voor voldoende achter goed gehoekt, rechte rug, vlotte voldoende stuwende gang.

1e Jeugdklasse

15 mnd, zeer goed ontwikkeld voor de leeftijd, zeer goed bone, prima bespiering, krachtig hoofd, mooi oog, prima gebit, goede ribben en achterhand, vriendelijk temperament.

2e Jeugdklasse

Bedankt aan alle mede-eigenaren voor de aanwezigheid en de hulp! :)

14 Juni 2011

We zijn enorm blij om onze aankomende combinatie aan te mogen kondigen!

Vandaag is vanwege de hoge leeftijd Bruno's zaad getest en het resultaat was positief dus nu is het wachten op Geisha's loopsheid! Bekijk onze Dekkingen pagina voor meer informatie!

12 Juni 2011

Vandaag hebben we onze eerste kenneldag gehad, een wandeling voor alle Blue Rising Star hondjes en tevens voor de pups van Laika x Daico, aangezien die ook bij onze familie horen. Het was een super geslaagde dag, lekker weer en goede sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar! :)

Klik op de foto om meer te zien.

VLNR: Bikkel, Java, Chaydon, Brandy, Dyna, Semm, Sky, Cino, Indy, Guarda, Macy (gasthond), Roxy & Micah.

Bedankt iedereen voor de aanwezigheid!

24 Mei 2011

Nadat we Bubba in December 2010 in Hongarije opgehaald hadden, begonnen de problemen er langzaam uit te komen. Het begon met kennelhoest, een blaasontsteking en blaasgruis. Hij verloor bloed uit de penis en zijn vacht viel uit. Hij kreeg hiervoor diverse medicatie en een speciaal dieet, maar de problemen werden eigenlijk alleen maar erger. Na meer onderzoek (rontgen en echografie) bleek dat zijn prostaat enorm was en gevuld met cysten, dus besloten we hem te laten castreren. We hoopten dat zijn problemen nu verholpen zouden zijn, maar helaas bleek dit niet het geval. Hij werd depressief; wilde alleen nog zeer kleine stukjes lopen en de rest van de tijd sliep hij. Zijn bewegingen werden duidelijk stroever en hij verloor gewicht, dus weer een totaal onderzoek (bloed, urine en rontgen) en meerdere problemen werden opgemerkt. Zijn ruggewervel vertoonde een afwijking plus zijn schildklier werkte niet zoals het moest. Weer andere medicatie en pijnstillers voor deze jongen, welke eigenlijk nauwelijks aansloegen. Toen hij dagelijks diarree kreeg en uiteindelijk ook nog eens een tumor tussen de ruggewervels bleek te hebben, is de tijd gekomen dat we het beste voor Bubba moesten beslissen, want dit was zeker niet het leven wat we voor hem voor ogen hadden. Hij verdiende een gelukkig leven na alles wat hij heeft meegemaakt en geen depressie en pijn. Hij kon niet normaal meer lopen, de laatste dagen bleef hij maar omvallen en dit op een leeftijd van slechts 5,5 jaar oud... Ik wil Bubba's laatste eigenaren Marjolein, Bas en kleine Mick -Bubba's beste vriendje- bedanken. Zij hebben zo goed voor Bubba gezorgd de laatste maanden, ze hebben hem zoveel liefde gegeven en ik ben blij dat hij een deel van hun familie mocht zijn!

Rust zacht Bubba... We zullen je niet vergeten!

25 April 2011

Vandaag weer een leuke dag op de Internationale Paasshow te Leeuwarden! Onze reu Blue Rising Star Electric Shock "Spike" is als 3e met een Zeer Goed geplaatst in de jeugdklasse en onze teef Impreza "Reza" is ook als 3e maar dan met een Uitmuntend geplaatst in de tussenklasse! We zijn weer trots op onze kanjers! Keurder was Mevr B. von Kralik (Duitsland).

Spike

13 mnd, gestroomde reu, goed geproportioneerd, juist gangwerk met voldoende kracht, vaste bovenbelijning, voldoende hoeking achter, in wezen lief.

Reza

19 mnd, goed gevormde kop met veel uitdrukking, juist gangwerk, vaste boven- en onderbelijning, correcte achterhand, in wezen zeer lief en rustig.

24 April 2011

Bij deze wil ik iedereen een zalig pasen wensen en tevens alle baasjes van de kanjers van ons B nest hartelijk feliciteren! Sensai, Noah, Seda, Nikita, Java, Diva, Angel en Diezel zijn vandaag 4 jaar geworden!

9 April 2011

Ondanks dat onze laatste hondenschool Stichting Alfa helaas ook met de trainingen gestopt is, maken we zo nu en dan nog wel een gezamelijke wandeling, zoals vandaag! We hebben dit keer alleen Noah meegenomen en het was een geslaagde middag dus op naar de volgende!

Dank aan Sandra en Stichting Alfa!

15 Maart 2011

Ons E-nest is vandaag 1 jaar oud geworden! Gefeliciteerd Spike en Buddha!

9 Maart 2011
Alweer een tegenslag... Onze laatste aanwinst CH Barry's Starting Over With KS "Bubba" wordt morgen met spoed gecastreerd wegens een behoorlijk prostaat probleem. Gisteren hebben we na wat klachten, verschillende echo's en foto's laten maken. Vandaag is het definitieve advies van Universiteit Utrecht - Faculteit Diergeneeskunde gekomen dat dit eigenlijk niet meer te redden is. Bubba's prostaat is enorm, is buiten zijn bekken gegroeid en zit vol met cysten. We vinden het ontzettend jammer dat we geen nageslacht van hem kunnen krijgen, maar het is niet anders... Ik wil mede-eigenaar Marjolein bedanken voor de goede zorgen!
6 Maart 2011

Vandaag op de tentoonstelling in het Martini Plaza te Groningen heeft onze reu Blue Rising Star Electric Shock "Spike" (11 mnd) een Goed en onze teef Impreza "Reza" (17 mnd) een Zeer Goed in de jeugdklasse behaald. Zeer Goed was vandaag de hoogst haalbare kwalificatie in deze klasse, daar de keurmeester van mening was dat een Uitmuntende kwalificatie nog niet van toepassing is op honden in de groei. Onze reu Blue Rising Star Dressed for Succes "Chaydon" (24 mnd) heeft een Zeer Goed in de open klasse behaald. We zijn weer trots op onze kanjers! Keurder was Dhr. M. di Chicco (Italië).

 

 

 

 

 

 

 

Carola, bedankt voor het uitbrengen van Reza!

4 Maart 2011

Ons D-nest is vandaag 2 jaar oud geworden! Gefeliciteerd Chaydon, Dyna, Brandy en Junior!

25 Februari 2011

Helaas zijn er vandaag weer geen pups op de echo van Chinook gezien... Houd onze Dekkingen pagina in de gaten voor verdere plannen.

8 Februari 2011

Onze website is gekozen door de redactie van All pets Directory voor de Great Pet Site Web Award!

Onze website is gekozen vanwege:

Uitmuntende inhoud
Design en presentatie
Aandacht voor detail
Prestige en zichtbaarheid
Stimuleren van mededogen en zorg voor dieren

28 Januari 2011

Vandaag goed en slecht nieuws...

Het goede nieuws is dat onze Goodies Criss Cross Creation "Chinook" gedekt is door onze Blue Rising Star Chasq Creek Café "Xem" en we dus hopen op een mooi nestje pups van deze combinatie rond 1 april!!! Echo zal over 4 weken plaatsvinden en we houden u uiteraard op de hoogte van het resultaat daarvan!

Het slechte nieuws is dat de testuitslagen van onze co-own dame Blue Rising Star Chasing My Chance "Xeena" binnen zijn gekomen en zij (naast HD B/B) helaas ED 1/1 blijkt te hebben. We hebben daarom besloten niet met Xeena te zullen fokken en de geplande combinatie met Ginobili te annuleren. Met veel pijn in ons hart hebben we haar naar de gepensioneerde dames op de website verhuisd... We bedanken Caroline en Besfort nogmaals voor de goede zorgen voor Xeena!

12 Januari 2011

Helaas is er vandaag een man die veel voor ons ras betekend heeft op de te jonge leeftijd van slechts 46 jaar overleden; Kevin Meling van Yukon's kennel. Wat was ik trots dat hij, fokker van Ch. Yukon's Diamond in the Ruff en vele andere geweldige honden, een pup wilde van mijn teefje Diega. Jammer genoeg is het er nooit van gekomen en zal dat ook niet meer gebeuren... Veel sterkte aan familie en naasten gewenst... Rust Zacht Kevin en bedankt voor wat je hebt gedaan!

6 Januari 2011

Vandaag is onze co-own dame Blue Rising Star Chasing My Chance "Xeena" als 4e geplaatst van de 8 teven in de Open Klasse op de My Dog show in Gothenburg. Ze kreeg een Uitmuntende kwalificatie en keurder was Dhr. Malo Alcrudo Rafael (Spanje).

Proficiat aan Xeena's eigenaren!

Afgelopen jaar ben ik tot mijn grote verrassing gevraagd een artikel te schrijven voor de Hoflin Annual 2010. Dit heb ik dan ook met veel plezier gedaan en vandaag lag de Annual op mijn deurmat. Ik ben erg trots op onze eerste publicatie met foto's!

1 Januari 2011