Naam: Hot Rising Star of Timeless Pride "Muttley"

Fokkers: A. Del Rosso & Y. Schiff

Geboren: 14-01-2012

Kleur: Seal & Wit

Hoogte: 51 cm. Gewicht: 27 kg.

HD: A ED: Vrij Patella: OFA Normal

Hart: OFAca Clear

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat aanwezig

MAG-test: Behaald op 15-11-2014

Eigenaar: S. van der Spek Mede-Eigenaar: A. Drenthe

Hier is Muttley! Hij is onze geweldige aanwinst van het Aska x Sensai nest, wederom een speciale combinatie voor onze kennel als je de stamboom bekijkt. Aska is een volle zus van Andy (Chinook's moeder) en deze teven zijn beiden dochters van onze stammoeder Téole x CH Yukon's Diamond in the Ruff "Sonic". Sensai is een zoon van onze andere stammoeder Diega, die ook weer een dochter van Sonic is, dus zo is het circeltje mooi rond!

Muttley is samen met twee broers en één zusje ter wereld gekomen en hij was, geloof het of niet, het meest compacte reutje van het nest. Toch bezit hij een mooie been-, rug- en snuitlengte welke hem gracieus en atletisch doen voor laten komen. Daarbij mooie rechte voorpoten met compacte kattevoetjes, een sterke hals en prachtige moderate kop met fraaie expressie, correcte toplijn, goed gehoekte achterhand en een prima staart en -aanzet. Ondanks dat Muttley niet echt een showtype is (stilstaan is niet zijn ding), heeft hij in Duitsland toch wat leuke resultaten weten te behalen, oa een kampioens- en reserve kampioenspunt.

Muttley's karakter is zeer energiek, enthousiast, open, vriendelijk en speels. Hij leert makkelijk en had dan ook snel zijn puppycursus afgerond. Hij mag graag canicrossen en gaat daarbij als een speer, samen met zijn vrouwtje Sandra! In 2016 is hij ook begonnen met coursing en renbaan, en dit vindt hij dan ook ge-wel-dig!! Hij gaat voor de volle 100% en is een echte werker met veel drive. Voor de MAG-test was hij in 2014 al met geweldige resultaten geslaagd en ook zijn gezondheidsresultaten zijn super.

Wij hebben in de zomer van 2015 het eerste nageslacht van Muttley mogen verwelkomen en het resultaat mag er zijn! We hebben uit deze combinatie (Muttley x Hoopa) dan ook een prachtige teef aangehouden voor de toekomst. Dit is Bisou, terug te vinden op onze teven pagina. Zij heeft slechts aan een paar showtjes meegedaan, maar had steeds mooie uitslagen met lovende rapporten. Daarnaast is een andere teef uit deze combinatie, Riva, actief op sport gebied en dat vergaat haar dan ook zeer goed. Omdat we graag nog een goede zoon van Muttley voor de toekomst wilden, hebben we besloten om Muttley een tweede keer in ons fokprogramma te gebruiken. Dit keer in combinatie met Raven, Hoopa's halfzus. Het nest uit deze combinatie is geboren in Februari 2017, en ondanks dat de pups nog volop in ontwikkeling zijn, zijn wij erg over dit nest te spreken en verwachten we wederom dat zij het goed zullen doen op show- en sport gebied. Onze eigen keuze teef is naar een co-owner in Finland gegaan, en zij krijgt uiteraard binnenkort ook haar eigen pagina op deze website. Onze keuze reu is de geweldige Rocket die we thuis hebben gehouden en hem zult u vaker terug gaan zien op diverse evenementen en wedstrijden.

Ik wil graag Muttley's co-owners en tevens goede vrienden Sandra en Arjen bedanken voor de goede zorgen voor Muttley én voor Muttley's tante "Noah" uit ons B nest, die samen bij hen een heerlijk leven leiden. Natuurlijk ook bedankt voor de fijne samenwerking met mij. Aurélie en Yoann wil ik bedanken om deze combinatie (Aska x Sensai) werkelijkheid te maken. Een droom is uitgekomen!

**Muttley is beschikbaar als dekreu voor teven die het ras iets te bieden hebben.**

Foto's gemaakt op een leeftijd van 38 maanden.

Muttley's Stamboom

Muttley's Album

Muttley's Show Resultaten

Muttley's Sport Resultaten

Muttley's Nageslacht

Muttley's Familie

Muttley's Film

Muttley

Toen ik onderstaande foto zag, zei ik tegen de fokker: Hey, het is een Punky!! Zijn koosnaampje was geboren. :) We wisten op dat moment nog niet dat hij naar onze kennel zou komen, maar we bleven hem allemaal Punky noemen door zijn schattige kleine hanekam. Toen ik hem op 6 weken gekozen had, vroeg ik de co-owners hoe ze hem wilden noemen. Eerst zeiden ze, laten we het gewoon op Punky houden!

Maaar, ik vond eigenlijk dat zij hem een nieuwe naam moesten geven, die ze zelf zouden bedenken. Na even brainstormen kwam Arjen met Muttley. Muttley is een Hanna-Barbera animatieserie personage, gemaakt door Iwao Takamoto en oorspronkelijk ingesproken door Don Messick. Muttley verscheen voor het eerst in Wacky Races in 1968, als de sidekick van de schurk Dick Dastardly. Terwijl Dick is gemaakt als het equivalent van Professor Fate van de 1960 film The Great Race, is Muttley gespiegeld aan het filmkarakter van Max Meen. Dick en Muttley waren later samen gekoppeld in verschillende Hanna-Barbera series als stuntelige schurken. Muttley is een kruising, in het segment Wacky Races "Dash to Delaware" geïdentificeerd als een mix van de Bloedhond, Pointer en jachthond. Muttley (die van een "blauw tint" naar een "stoffig bruin" veranderde) droeg alleen een kraag in Wacky Races, maar in Dastardly and Muttley in Their Flying Machines trok hij een 1e Wereldoorlog stijl aviator's GLB en sjaal aan, en diende als een vliegende aas samen met Dastardly en twee andere piloten als leden van het Squadron "Vulture". In deze spin-off droeg hij ook veel medailles en drong voortdurend bij Dastardly op nieuwe aan voor het opvolgen van zijn opdrachten. "Muttley wants a medal!"

Hot Rising Star

Deze stamboomnaam spreekt min of meer voorzich... Aangezien onze kennelnaam Blue Rising Star is en in 2012 alle stamboomnamen in Frankrijk met een H dienen te beginnen, heb ik Blue vervangen door Hot. De uitdrukking Hot Rising Star wordt vaker in de showbusiness gebruikt bij opkomende, groeiende artiesten.