Naam: Blue Rising Star Glory Hallelujah "Mi-Na"

Fokker/Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 13-11-2012

Hoogte: 49 cm.

Gewicht: 26 kg.

Kleur: Zwart Gestroomd & Wit

HD: A ED: Vrij

Hart: OFAca clear

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

MAG-test: Behaald op 21-02-2016

Mi-Na, Geisha's eerste dochter uit het nest met Scott's Benny Da Dutch Bull. Deze dame heeft niet alleen een mooie stamboom, maar met haar vriendelijk karakter en mooie atletische bouw doet ze heel wat harten smelten. Wij zijn blij haar te hebben aangehouden voor de toekomst van onze kennel.

Mi-Na is een wat grote teef zoals haar moeder, maar is gelukkig ook erg goed in verhouding. Zij heeft een opvallend voorkomen door haar fraai hoofd en flashy uitstraling. Ze heeft goede rechte voorpoten met compacte voeten, voldoende bone, prima gehoekte achterhand, een sterkte toplijn en correcte staart en -aanzet. Meest opvallend is waarschijnlijk nog wel haar gangwerk, stabiel en krachtig. Ze heeft een scharend gebit, een mooi natuurlijk oor en rijk pigment; op leeftijd van 6 weken was haar oogrand aan de witte zijde van haar hoofd dan ook al bijna volledig zwart. Zo nu en dan doet Mi-Na eens mee aan tentoonstellingen, maar ze vindt er niet veel aan dus doen we met haar liever andere dingen.

Mi-Na is een lieve dame die ontzettend van knuffelen en kroelen met de baasjes houdt. Ze is makkelijk met onze honden, maar ook wel met honden van buitenaf. Poedelen in het water vindt ze heerlijk, of het nu in het zwembadje in de tuin is of in een grote natuurplas, ze kan zich uren vermaken. Fietsen en canicrossen met Bouke vindt ze ook super leuk. Zij hebben in 2014 hun eerste canicross wedstrijd gelopen, waarbij zij op de 1500m een mooie 3e plaats hebben behaald! In 2015 zijn we met haar gaan speuren, en ook dat viel in de smaak, maar Mi-Na's grootste hobby is toch wel behendigheid, waar we een beginners en gevorderden A cursus van hebben gedaan. Ze vindt het niet alleen geweldig om te doen maar ze heeft er ook echt talent voor. We hebben, net als met Hoopa, ook met Mi-Na de Sociale Huishond cursus gedaan. Dit ging erg goed, maar helaas moesten we op de dag van het examen naar een tentoonstelling in Duitsland dus heeft zij niet mee kunnen doen. Wie weet doen we de cursus in de toekomst nog een keertje over om dan wel met het examen af te kunnen sluiten. :)

Begin juli 2016 is het eerste nest van Mi-Na geboren, ons M nest. Vader van dit nest is onze reu Potter, en wat bleek dit een geweldige match voor Mi-Na te zijn!! Een geweldig nest waar we een veel belovende teef en een reu uit hebben gehouden. U kunt Tiqua en Maestro vinden onder teven en reuen. Mi-Na was ook een geweldig moedertje, en wij hopen in de toekomst nog een nest met haar te mogen fokken. Houd onze website hiervoor in de gaten!

Foto's gemaakt op leeftijd van 3 jaar en 4 maanden.

Mi-Na's Stamboom

Mi-Na's Showresultaten

Mi-Na's Album

Mi-Na's Familie

Mi-Na's Film

Mi-Na

Mi-Na means 'first-born daughter' in Sioux language. Since Mi-Na is Geisha's first born daughter, that seemed like a very appropriate name to us. :)

The Sioux are Native American and First Nations people in North America. The Sioux Nation was and is compromised of 3 major sub-divisions; LAKOTA or Teton, DAKOTA or Santee and NAKOTA or Yankton. The Sioux Nation consisted of about 20,000 people in 7 different tribes throughout the Great Plains. Originally the Sioux used dogs pulling travois (a kind of drag sled) to help them carry their belongings, but when horses were brought to the Americas by Cortez and the Spanish in 1519, free nomads of the Plains took great advantage of them. The horse allowed them the mobility to pull their teepees as they traveled and were an invaluable aid in hunting buffalo, their main staple. While the Sioux were known to be great warriors, the family was considered the key unit of Sioux life. Children, called "Wakanisha" (Waka meaning sacredness), were of primary importance to the Sioux family and were therefore the center of attention. Today, the Sioux maintain many separate tribal governments scattered across several reservations, communities, and reserves in the Dakotas, Nebraska, Minnesota, and Montana in the United States; and Manitoba and southern Saskatchewan in Canada.

Mina is also used in the Japanese language. Here the meaning is 'beautiful apple' and funny is that Mi-Na has a mark in the neck that looks just like an apple!

Glory Hallelujah

Glory Glory Hallelujah is een regel uit het refrein van "The Battle Hymn of the Republic", letterlijk "Het Strijdlied van de Republiek". Dit is een lied dat de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 - 1865) bezingt, die ten grondslag ligt aan de vorming van de huidige Verenigde Staten van Amerika. Het lied is in november 1861 geschreven door Julia Ward Howe op de melodie van "Say, brothers will you meet us", een lied geschreven door William Steffe omstreeks 1856. In 1860 schreef Thomas Bishop ook op deze melodie "John Brown's Body" over de militante abolitionist John Brown. Het lied van Howe werd het eerst gepubliceerd in The Atlantic Monthly in februari 1862, waarna het snel in populariteit groeide.

SONGTEKST

Ik kwam op deze stamboomnaam voor Mi-Na, omdat haar oma's roepnaam Gloria is. Gloria is ongeveer net zo getekend als Mi-Na, alleen is zij dan rood van kleur.