Naam: Blue Rising Star Jack Frost "Loki"

Titels: Jugendsieger Neumünster 2016, VDH Junior Champion

Fokker/Mede-Eigenaar: S. van der Spek

Geboren: 18-12-2014

Kleur: Gestroomd & Wit

Hoogte: 49cm. Gewicht: 27kg.

HD: 2018 ED: 2018 Patella: 2018 OFA Cardiac: 2018

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat aanwezig

MAG-test: Behaald op 06-05-2017

Eigenaar: N. Sundberg

Geweldige Loki, nestbroer van Jingles uit de combinatie Lady x Spike. Een ontzettend leuk nest vol actieve, speelse en levenslustige hondjes, precies zoals de Amstaff behoort te zijn. Loki is een flinke beer geworden, met een goed karakter en een waardevol stamboom! Ik kon mijn ogen niet sluiten voor zijn kwaliteiten, en ben blij dat ik hem gekozen heb als aanwinst voor ons fokprogramma.

Loki is een stevige reu van goed formaat, met mooi bone, correcte toplijn en staartaanzet, goede hoekingen en een mooie borst. Daarbij een schitterend mannelijk hoofd met prima expressie en sterk pigment. Bovendien een goed gangwerk, mooie vachtkleur en een compleet scharend gebit. Zijn handler Dénise heeft hem naar het VDH (Duits) jeugdkampioenschap geshowd, waar wij haar hartelijk voor willen bedanken! :)

Qua karakter is Loki een energieke en leergierige vent, en pikt dingen dan ook snel op. Hij denderde met gemak door de Puppycursus heen en ook de Basis Gehoorzaamheid ging goed. Op ons jubileumfeest vond hij de trackmill geweldig en had dit als één van de weinige aanwezige honden direct door! Met kinderen is hij erg voorzichtig en lief, terwijl hij met de grote mensen wel van een goed partijtje stoeien houdt. Zo nu en dan onder de douche gaan vindt hij heerlijk, hij staat dan echt te genieten. En lekker wandelen en in het bos ravotten is ook het einde!

De eerste 3 jaar woonde Loki bij vrienden, waar hij goed verzorgd en opgevoed is. Bedankt hiervoor, Dénise en Jelle!! Helaas konden zij hem wegens omstandigheden niet meer houden en is Loki in December 2017 naar Nina Sundberg en haar gezin in Finland verhuisd. Zij hebben ook onze co-own teef Armi van het N-nest en we weten zeker dat Loki een geweldig leven bij hen zal leiden!!! Uiteraard blijft Loki op deze manier nog onderdeel van de kennel, alleen nu vanaf een afstandje. :) Hartelijk dank voor de fijne samenwerking en goede zorgen, Nina, Niko en Saga!!

Foto's gemaakt op een leeftijd van 13 maanden.

Loki's Stamboom

Loki's Showresultaten

Loki's Album

Loki's Familie

Loki's Film

Loki

Loki was een god uit de Noordse mythologie, de God van het Kattenkwaad, letterlijk vertaald. Hij was een onruststoker die vaak van gedaante veranderde. Hij werd steeds boosaardiger en ten slotte sloten de goden hem op in een grot, met een giftige slang boven zijn hoofd. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld. Loki was een zoon van Farbauti en Laufey en bloedbroeder van Odin. Loki trouwde tweemaal, eerst met de reuzin Angrboda die hem drie monsterlijke wezens schonk: Fenrir, Jormungand en Hel (koningin van de onderwereld; 'hel' werd later overgenomen als naam voor die onderwereld). Daarna trouwde hij met Sigyn, die hem twee zoons schonk: Váli en Narvi. Deze zonen speelden een rol bij zijn gevangenneming. De goden veranderen Váli in een moordzuchtige wolf, die Narvi uiteen scheurde. Met Narvi's ingewanden werd Loki toen vastgebonden. Loki is ook de moeder van Sleipnir, omdat hij toen de gedaante van een merrie had aangenomen.

Loki is een dubbelzinnig en geheimzinnig figuur: Volgens de Gylfaginning is hij een Ase en hij vecht vaak met hen tegen de reuzen. Door dwergen laat hij magische voorwerpen smeden zoals de hamer Mjölnir voor Thor en de ring Draupnir voor Odin. Maar hij is tegelijk fier op zijn moord op Balder en is de vader van helse wezens. Vaak wordt hij ook als cultuurheld erkend, verwant aan de Griekse Prometheus. Het vuur dat deze aan de mensen schenkt is een dubbelzinnige gift: enerzijds cultuurbevorderend (warmte, licht, kookkunst, metaalbewerking...), anderzijds curltuurdodend als blijkt dat de mens het in feite niet kan beheersen (vuurwapens, techniek).

Maar, alhoewel hij volgens sommige gangbare theorieën als vuurgeest wordt gezien, met al het potentieel voor goed en kwaad dat met vuur samengaat, zou het kunnen dat deze visie is terug te voeren tot een linguïstische verwarring met logi 'vuur', want er is daarvoor slechts weinig aanwijzing in de mythe, waar Loki's rol vooral geassocieerd wordt met Odin, hetzij als diens gewillige evenknie, hetzij als zijn antagonist. Ström identificeert zelfs de twee goden in die mate dat hij Loki een 'hypostasis van Odin' noemt. En Rübekeil suggereert dat de twee goden aanvankelijk identiek waren, afgeleid van de Keltische Lugus of Lugh (wiens naam in Loki zou vervat liggen). In ieder geval was de figuur van Loki waarschijnlijk geen late uitvinding van de Noordse skalden, maar stamt zij eerder af van een gemeenschappelijk Indo-Europees prototype.

Dr. Jan de Vries zag in Loki een mythisch figuur verwant aan de Noord-Amerikaanse trickster, een ambivalent wezen, ook in zijn houding tegenover de mensen. Voor Georges Dumézil is Loki een archetypisch figuur van altijd aanwezig bedrog en kwaadaardigheid, en zijn aanwezigheid onder de vijanden van de goden tijdens het eschatologischgevecht maken hem tot homoloog van Duryodhana uit het Indiase Mahabharata epos. Daar is Duryodhana de verpersoonlijking van de tijdgeest van het tijdperk van verval en ondergang (Kali yuga), die in de Noordse mythologie overeenkomt met het begrip Fimbulvetr.

Interessant om te vermelden is dat wellicht het feit dat door vele het getal 13 als ongeluksgetal wordt beschouwd, is afgeleid van een sage rondom Loki waarin hij als 13e, niet uitgenodigde gast op een feest verschijnt en vervolgens de wereld in rouw dompelt.

Jack Frost

Jack Frost is the personification of frost, ice, snow, sleet, and freezing cold weather, a variant of Old Man Winter held responsible for frosty weather, for nipping the nose and toes in such weather, coloring the foliage in autumn, and leaving fernlike patterns on cold windows in winter.

Starting in late 19th century literature, more filled-out characterizations of Jack Frost have made him into a sprite-like character. He sometimes appears as a sinister mischief maker.

  • Jack Frost, a Russian film from 1964, has the title Morozko - the Russian equivalent of Jack Frost.

  • In the 1979 short tv movie Jack Frost, a groundhog tells the story of how, for once, Jack Frost became human, and helped a knight win his lady love.

  • In the 1997 film Jack Frost, a serial killer turns into a snowman and continues his rampage. This movie spawned a sequel in 2000: Jack Frost 2: Revenge of the Mutant Killer Snowman, also starring this version of Jack Frost.

  • In the 1998 film Jack Frost, Michael Keaton plays a human by the name of Jack Frost, who is killed in a car-crash on Christmas Eve. A year later he returns as a snowman to spend time with his son.

  • Jack Frost appears as the primary antagonist in The Santa Clause 3: The Escape Clause played by Martin Short. In this portrayal, he desires to take control of Christmas and claim it as his own, as he is jealous of the attention and popularity of Santa Claus. His "Frostmas" holiday proposal had even annoyed Santa Claus and the other members of the Council of Legendary Figures (which also consisted of Mother Nature, Father Time, the Easter Bunny, the Sandman, Cupid, and the Tooth Fairy).

  • Jack Frost appears as the main protagonist of Rise of the Guardians voiced by Chris Pine. Jack Frost is getting tired of being unseen and is suddenly forced to join the Guardians (which consists of Santa Claus, Tooth Fairy, Sandman, and the Easter Bunny) to defeat the Boogeyman (aka Pitch Black). This version of Frost is portrayed as a fun-loving teenage boy who has no interest in being bound by rules or obligations and just wants to use his magical staff to spread his winter magic for the sake of his amusement, and for the amusement of others.