Naam: SkyBlue's Flaming Rising Star "Juniper"

Fokkers: N. Nesbit & S. van der Spek

Geboren: 27-08-2015

Kleur: Gestroomd & Wit

Hoogte: 43 cm. Gewicht: 19 kg.

HD: - ED: - Patella: -

OFA Cardiac: -

Ataxia: Clear By Parentage

MAG-test: 2017

Eigenaar: S. van der Spek

Mede-Eigenaar: A. Olsson-Cedervall

Hier is dan Juniper; mijn lang verwachte dame uit Pepper x Diego! Wat een stamboom, wat een looks en wat een persoonlijkheid!! Absoluut geen spijt van mijn keuze uit deze schitterende combinatie. Juniper is vanuit de USA naar ons gekomen, maar moeder Pepper hebben wij zelf gefokt. En haar vader Diego is een reu in lijnen die ik zelf ook erg kan waarderen, maar die in Nederland of eigenlijk in heel Europa maar weinig te vinden zijn. Hij is een perfecte aanvulling op Pepper geweest, zowel qua exterieur, karakter en ook zeker qua stamboom was deze match geweldig! (Deze combinatie is 1,5 jaar later dan ook herhaald.)

Juniper is een prachtig standaard maat teefje, en toch ook weer van dat fijne atletische type. Ze heeft mooi bone, een prima toplijn, hals en staart. Ze is zowel voor als achter goed gehoekt, heeft een schitterend hoofd met pittige expressie, een scharend gebit, mooie vacht in een prachtige brindle kleur en is rijkelijk gepigmenteerd.

Bovenal heeft zij een geweldig karakter met heerlijk temperament! Onbevreesd, slim, alert, speels, nieuwsgierig...een typische Amstaff in hart en nieren!! Ze heeft, net als haar moeder, energie voor 10 en houdt van rennen en spelen. Onze G-Force is haar beste speelmaatje. Zij hebben dezelfde energie en kunnen heerlijk ravotten samen. Ze is gek op alle mensen, en vindt het dan ook heerlijk om lekker met je te kroelen op de bank. Zij doet mij overall erg veel denken aan haar oma Chinook en ook wel aan haar tante Hoopa, die voor onze kennel natuurlijk al veel betekend hebben. Het is dan ook geweldig om weer in deze lijnen verder te mogen gaan, met als mooie aanvulling op de stamboom de al eerder genoemde Mexicaanse reu CH WR Eye Of The Tiger Coca, waarmee in combinatie met Pepper is terug gefokt op AKC CH & UKC GRCH Cock 'N' Bulls Solid State.

In 2016 zijn wij met Juniper langzaam begonnen in de sport, namelijk coursing en renbaan. In 2017 hebben we dit verder doorgepakt en begint ze er aardig goed in te worden!! Tijdens het renbaanweekend in september 2017, waarbij zij 1 dag renbaan en 1 dag coursing deed, werd zij overall 2e beste van het weekend, van zo'n 40 deelnemende honden! We gaan hier dus zeker mee door want ze vindt het geweldig! En het is heerlijk om haar te zien vliegen en genieten. :) We hopen later dit jaar of begin 2018 ook te starten met de SHH cursus.

Wij willen Nicole Nesbit bedanken voor de samenwerking en voor de goede zorgen voor Juniper, die zij tot 15 weken bij zich heeft gehouden!

Foto's gemaakt op leeftijd van 24 maanden.

Juniper's Stamboom

Juniper's Album

Juniper's Showresultaten

Juniper's Sport Resultaten

Juniper's Nageslacht

Juniper's Familie

Juniper's Film

Juniper

Oorspronkelijk hadden wij een andere roepnaam voor Juniper in gedachte, maar de fokker had in het nest al namen gegeven (in dit geval kruiden namen, ivm mama's roepnaam Pepper) en de naam Juniper sprak ons eigenlijk wel aan! Daarom besloten om onze oorspronkelijk bedachte naam maar voor de toekomst te bewaren en deze dame lekker Juniper te blijven noemen.

Juniper betekent jeneverbes of jeneverbes struik. De bessen doen er twee jaar over om te rijpen tot donker, dof , bruinblauw. Aan een struik vindt men dan ook groene en rijpe bessen tegelijkertijd.

Grappig om te melden, de zusjes van Juniper heetten in het nest Nutmeg en Saffron en de broertjes Basil en Thyme. :)

Flaming Rising Star

Het thema van dit nest was 'Inferno' ivm Pepper's stamboomnaam; Flirting With Fire. Ik was vrij om zelf een naam te bedenken binnen dit thema. Ik ben gegaan voor Flaming Rising Star, natuurlijk met oog op onze kennelnaam maar vond het ook mooi aansluiten op Pepper's stamboomnaam.