Naam: Exelion Charming Rising Star "Hinto"

Fokker: A. Cedervall

Geboren: 01-06-2013

Hoogte: 48,5 cm.

Gewicht: 25 kg.

Kleur: Blauw & Wit

HD: A ED: Vrij Patella: OFA Normal

Hart: OFA Cardiac Clear

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat aanwezig

Eigenaren: S. van der Spek & N. Nesbit

Ontmoet onze knappe reu, Hinto! Naast Muttley is dit de tweede zoon van Sensai die we aan hebben gehouden voor de toekomst van ons fokprogramma. Dit maal niet uit Frankrijk maar uit Zweden, met als moeder Wizage Primetime Piara, die ook weer een prachtige stamboom en net als Sensai uitmuntende gezondheidsresultaten bezit. We zijn erg hoopvol voor de toekomst van Hinto, en denken dat deze reu een ware aanwinst zal zijn en kan bijdragen aan de kwaliteiten die wij graag zien binnen de Amstaff.

Met zijn prachtige sterke kop, goed rond bone, nette verhoudingen, prima hoekingen en toplijn, mooie volle borst, rechte voorpoten, sterk pigment, mooi donker oog, correcte staartaanzet en bovendien een uitstraling om van te smelten, is Hinto mijn eerste keuze geweest uit een flink nest vol mooie pups. Nooit een seconde spijt van mijn beslissing gehad, want wat is hij super ontwikkeld tot een geweldige volwassen reu!! Hij is een mooie standaard maat gebleven en heeft verder ook niets afgedaan aan de verwachtingen die we als pup van hem hadden. Wel erg jammer dat hij showen nooit echt geweldig heeft gevonden, anders had hij zeker een titel in de wacht gesleept!

Hinto is naast heel mooi, ook een ontzettend lieve knuffelbeer. Gek op kroelen en lekker bankhangen. Hij kan ook wel redelijk energiek zijn en houdt van lekker rennen en maf doen, maar over het algemeen is hij vrij kalm van aard. Hij heeft veel vriendinnetjes binnen onze familie. Hoopa, Mi-Na, Zanta, Jingles en Juniper...hij speelt met allemaal even graag. Ook naar vreemde honden zal hij niet snel uitvallen. Uiteraard laten wij hem nooit los met vreemde honden spelen, maar aan de lijn is het in elk geval geen moeilijke hond. Hij lijkt dus niet alleen aan de buitenkant veel op zijn vader, maar ook qua karakter zijn zij sterk gelijkend. Hinto heeft wel een wat hogere prooidrift en ook heeft hij een geweldige speurneus!! We zijn met hem in 2015 begonnen met praktijkspeuren/mantrailing. De vrijdag voor Pasen hadden we een workshop waar hij het meteen erg goed deed, en 3 dagen later (op 2e Paasdag) won hij direct al een competitie!! Hij wees onderweg in het bos de 5 verstopte speelgoed haasjes met gemak aan, en aan het einde van het spoor zat de persoon in hazenpak hem op te wachten. Ontzettend mooi om te zien hoe goed honden hun neus kunnen gebruiken! Wij waren zo blij verrast dat hij als beste van de groep eindigde, en wonnen daarmee ook nog eens een strippenkaart voor 5 individuele lessen. Door onze verhuizing en opknappen van het nieuwe huis, waren wij er niet aantoe gekomen om hier gebruik van te maken, maar nu in 2017 hebben we dan eindelijk wat lessen ingepland om met hem te gaan volgen. We kijken er naar uit!! Hinto heeft het ook ooit eens op een rennen gezet om een groep koeien op te jagen en vervolgens weer bij elkaar te drijven, haha! Dat was een behoorlijk indrukwekkend moment, aangezien hij over een grote sloot sprong en tussen het prikkeldraad door toch de koeien wist te bereiken, die hard loeiend rond begonnen te rennen... Gelukkig kwam Hinto uiteindelijk wel heelhuids terug en werden de koeien ook snel weer rustig, maar pfff...toch even flink het hart in de keel gehad op dat moment! Een wijze les voor ons, met gelukkig goede afloop, maar toch mooi om te zien hoe dapper en tactisch hij op dat moment te werk ging. Hij heeft ook regelmatig in het honden zwembad gezwommen, en vond dat heerlijk om te doen. Niet alleen baantjes trekken, maar ook apporteren in het water vindt hij geweldig, met als favoriete speelgoed de Kong Wubba. :)

Wij hebben in de lente van 2015 onze teef Zanta door Hinto laten dekken, en eind juni hebben wij dan ook Hinto's eerste nakomelingen (het K nest) mogen verwelkomen. Hieruit hebben wij Kiara en Keyton voor de toekomst gekozen, al kan er mogelijk nog uitgeweken worden naar een broer om te gebruiken. Na ons eigen nest heeft Hinto nog drie nesten buiten onze kennel geproduceerd. In november 2015 is één van die nesten in Oostenrijk geboren bij Vom Hause Manhartsberg kennel, 9 prachtige pups. En in 2017 zijn er in Nederland twee nesten geboren van 9 en van 11 kanjers die geweldig aan het ontwikkelen zijn. Wij willen Hinto in 2018 zelf ook nog één maal gaan gebruiken voor onze teef Jingles, en dan zal hij zeer waarschijnlijk naar het buitenland gaan. Mocht u interesse hebben in één van zijn pups, dan kunt u alvast contact opnemen voor informatie en reserveringen. (Al diverse reserveringen gemaakt, zie dekkingen pagina!)

Hierbij wil ik Amanda en Mattias, de fokkers van Hinto, heel erg bedanken voor deze schitterende, lieve én super gezonde kerel! Ik ben heel blij dat jullie ooit de keuze hebben gemaakt om onze Sensai te gebruiken en dat wij hiervoor Hinto hebben terug gekregen.

**Hinto is beschikbaar als dekreu voor teven die het ras iets te bieden hebben.**

Foto's gemaakt op een leeftijd van 21 maanden.

Hinto's Stamboom

Hinto's Showresultaten

Hinto's Album

Hinto's Nageslacht

Hinto's Familie

Hinto's Film

Hinto

De naam Hinto betekent blauw of blauw harig in Dakota (Sioux). Dit leek mij dus een zeer toepasselijke en krachtige naam voor onze blauwe beer.

The origin of the name Hinto is from the Native American Sioux sub tribe called Dakota. Hinto means 'blue haired', and it is normally given to boys.