Naam: Blue Rising Star Awesome Ambition "Geisha"

Champion producer

Fokker: S. van der Spek

Geboren: 18-12-2006

Kleur: Zwart Gestroomd & Wit

Hoogte: 49 cm.

Gewicht: 26 kg.

HD: A ED: Vrij

Ataxia: Vrij

MAG-test: Behaald op 26-07-2009

Dit is mijn meisje Geisha; mijn oogappeltje en onze koningin. Zij is mijn 1e keuze uit het A nest (Téole x Stitch from the Southern Stables). Het was nog niet de bedoeling direct een pup thuis te houden, maar ik werd gewoonweg verliefd op haar kwaliteiten en kon haar niet laten gaan. Ik heb geen moment spijt van deze beslissing gehad en ben blij dat ik elke dag van haar kan genieten.

Geisha is een wat grotere teef, maar wel in verhouding. Zij is zeer goed gehoekt en heeft een uitmuntend gangwerk. Ze heeft voldoende bone, goede toplijn, mooie rechte voorpoten met compacte kattevoeten, prima hals en correcte staart. Ze bezit een mooi hoofd, is goed gepigmenteerd, heeft een compleet schaargebit en een fantastische uitstraling.

Geisha heeft een zeer vriendelijk, makkelijk karakter en heeft een grote will to please. Ze houdt enorm van knuffelen en bankhangen - net als haar moeder, al zegt ze tegen een potje ravotten op zijn tijd natuurlijk ook geen nee. Kinderen ziet ze graag en kunnen alles bij haar maken. Ze is een super surrogaatmoeder voor de pups die bij ons geboren worden; ze verzorgt ze en voedt ze op alsof het haar eigen zijn. Vreemde volwassen honden vindt ze echter niks en laat dit vaak duidelijk vanaf een afstand al merken. Daarom lopen we met haar gewoon op lekkere afgelegen plekken of gaat ze zo nu en dan nog naast de fiets. Zwemmen vond ze nooit leuk, ook niet als wij zelf mee het water in gingen, maar nu ze bijna 8 jaar is en ze haar laatste nestje heeft gehad, vonden we het toch tijd om het eens met wat professionele begeleiding te proberen in het hondenzwembad, en waarrempel... Dit gaat haar prima af!! Een heerlijke bezigheid dus zo op haar oude dag.

Geisha heeft ons naar grote tevredenheid 3 prachtige nesten gegeven. Het eerste nestje met CH Mr Beau Jangles from Gillian's Home waar wij Spike uit hebben gehouden. Het tweede nest was met Scott's Benny Da Dutch Bull waar wij ons meisje Mi-Na uit hebben gehouden en voor het laatste nest hebben we onze eigen gefokte Blue Rising Star Chasq Creek Café gebruikt, waar we maarliefst 3 prachtige pups uit hebben gehouden; Summer, Snoop en Bayco.

*Geisha is nu lekker met pensioen en geniet bij ons thuis van haar welverdiende rust, al helpt ze zo nu en dan natuurlijk nog mee om onze pups op te voeden. ;)*

Foto's gemaakt op leeftijd van 80 maanden.

Geisha's Stamboom

Geisha's Showresultaten

Geisha's Album

Geisha's Nageslacht

Geisha's Familie

Geisha's Film

Geisha @ Dutch Specialty 2007, handled by Jeroen Stallen

Geisha

Geisha is een Japanse naam die over het algemeen wordt gebruikt om een gezelschapsdame aan te duiden die gekleed is in de typische, streng gestileerde kledij. Kenmerkend voor de Geisha zijn de kunstige pruik van zwart haar, het witgemaakte gezicht met de rode lippen en een opvallend versierde kimono of zijden kleed dat op een bepaalde manier om het lichaam geknoopt is. Haar taak is gasten op feestjes in theehuizen op hun gemak te stellen en te entertainen met een gesprek, zang, muziek en dans. Het was vooral in de 18e en 19e eeuw een prestige en verleende toentertijd status aan de feestjes. Een Geisha werd beschouwd als toonbeeld van schoonheid en verfijnde cultuur. In het verleden werd de Geisha door sommigen, in de regel ten onrechte, geassocieerd met prostitutie. Een Geisha is juist hoogopgeleid en gerespecteerd. Letterlijk betekent Geisha "kunstpersoon".

Awesome Ambition

Geisha was de eerste hond waarvan ik de stamboomnaam zelf heb kunnen verzinnen, aangezien ik haar zelf gefokt heb. Ik was er al snel over uit dat de naam een speciale betekenis zou moeten hebben, gericht op de toekomst en dat werd letterlijk vertaald: "Gave Ambitie", omdat ik de ambitie heb met Geisha de showring te veroveren en haar vervolgens hopelijk te gebruiken in mijn fokprogramma.