Naam: Double Dazzling Rising Star "Gambit"

Titels: -

Fokker: C. Lottinville

Geboren: 21-04-2017

Kleur: Seal & Wit

Hoogte: - Gewicht: -

HD: - ED: - Patella: -

Hart: -

Ataxia: Vrij door Ouderdieren

DNA: Certificaat volgt

MAG-test: 2018/2019

Wauw, wauw, wauw... Wie had dit ooit gedacht?? Een fenomenale combinatie van twee top Amstaffs waarbij ik de kans kreeg om een pup te kiezen, en dan ook nog eens eerste keus reu hebben... Een ware droom die uitgekomen is!! :)

De vader van dit nest is GCH Wht Rk B'Dazzled By A Knight "Joey", een reu die door de jaren al vaker in ons fokprogramma naar voren is gekomen. Hij is de grootvader van onze US import teef "Lady" en de grootvader van ons E en H nest. Daarbij heb ik in 2014 op hem terug gefokt (Lady x Spike; het J nest), dus we kunnen wel zeggen dat hij voor ons zeker al een belangrijke rol speelde. Dat wij ooit de kans zouden krijgen om nog een directe zoon of dochter van hem te mogen verwelkomen was slechts een grote wens waarvan ik niet gedacht had dat deze nog eens uit zou komen, aangezien Joey helaas in 2013 is overleden. Dat zijn zaad nu voor een fantastische teef, CH Sureshot's Double Dog Dare Ya!, gebruikt werd en de inseminatie ook nog eens glansrijk geslaagd is, konden we alleen maar hopen.

Op 21 april werden 8 prachtige pups geboren, 3 teven en 5 reuen. Ik stond als 4e op de lijst en de nummers 1 tm 3 kozen allen een teef, dus had ik eerste keus van de reutjes. Dit was voor ons fantastisch en op 6 weken heb ik dan ook definitief voor Gambit gekozen. Zijn speelse en open karakter spatte er in de filmpjes die we kregen duidelijk vanaf, en ik ben ook echt op zijn type gevallen. Hij is atletisch, mooi in verhouding, niet te groot en zwaar, en ziet er naar uit dat hij mooi rasstandaard maat zal worden. Daarbij is zijn gangwerk op jonge leeftijd al uitmuntend, prachtig om te zien!! Hij heeft correcte hoekingen, mooie voetjes, een goede toplijn en staart, en bovendien een geweldig typisch hoofd met fantastische uitstraling! De tot nu toe perfecte natuurlijke oortjes maken het plaatje af. Wij hopen zeker dat hij zo door blijft ontwikkelen!

Gambit heeft een heerlijk open en zelfverzekerd karakter. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen. Hij houdt van knuffelen, het liefst lekker op schoot en ook slapen doet hij nog enorm graag. Zijn voorkeurshouding was vanaf het begin toch wel op de rug en alles lekker laten hangen, totaal ontspannen!! Maar er zit natuurlijk ook dat heerlijke speelse en tikje pit in. Wij willen graag met hem sporten in de toekomst en daar lijkt hij in elk geval al absoluut voor geschikt. Hij heeft een enorme focus en leert snel. We zijn al begonnen met de puppy cursus en zullen hierna doorgaan met de vervolg cursussen in de gehoorzaamheid. Later willen we graag naar de behendigheid, maar ook zal hij kennis gaan maken met de renbaan en het coursen en hopen we dat we samen wat leuke resultaten op meerdere vlakken neer kunnen zetten. Aan tentoonstellingen zullen we zo nu en dan ook deelnemen dus houd onze website in de gaten voor updates!

Wij willen Cindy Lottinville enorm bedanken voor het waarmaken van deze geweldige combinatie en voor vertrouwen om ons deze kanjer te sturen. Ook Cláudia Rudoi en Siru Heinikoski bedankt voor de hulp bij het realiseren van deze droom!

Pictures made @ an age of 9 weeks.

Gambit's Stamboom

Gambit's Show Resultaten

Gambit's Sport Resultaten

Gambit's Album

Gambit's Nageslacht

Gambit's Familie

Gambit's Film

 

 

Gambit

Over de naam Gambit waren we eigenlijk heel snel uit!! We hadden de namen G-Force, Rocket en Mystique (Tiqua) al, wat allemaal super helden zijn. G-Force is een elite squad van Disney, en Rocket en Mystique zijn beiden Marvel karakters. Toen ik begon met zoeken naar een gave naam voor onze nieuwe aanwinst, nog niet eens gericht op super helden, zag ik Gambit staan en dacht meteen JA, dat is het!! Een pakkende naam die ook nog eens past bij onze andere jonge honden. Gambit is namelijk ook een Marvel super held, en net als Mystique uit X-Men! Gelukkig vond Bouke het ook direct een gave naam dus waren wij eruit! :)

Hieronder een kort stukje van Wikipedia over Gambit.

Gambit (echte naam: Remy LeBeau) is een personage uit de strips van Marvel Comics. Hij is een superheld, en een lid van de X-Men. Hij werd bedacht door Chris Claremont en Jim Lee, en verscheen voor het eerst in Uncanny X-Men #266 (Augustus 1990).

Gambit is een mutant met de gave om levenloze voorwerpen op te laden met potentiële energie, waardoor ze explosief worden. Vooral kenmerkend voor hem zijn zijn speelkaarten (met als favoriet de harten dame), die hij geladen met energie als projectielen naar een vijand gooit. Zijn sterkste aanval is als hij een heel deck kaarten in een keer oplaadt en naar een vijand gooit. De explosies hiervan kunnen zelfs de sterkste karakters uit Marvel Comics verwonden.

Gambit draagt vaak een Bo staf bij zich en is zeer ervaren in het vechten hiermee. Als bij-effect van zijn mutatie is zijn lichaam erop gemaakt om voortdurend in beweging te zijn, waardoor Gambit zeer acrobatisch is.

Verschillende keren bleek Gambit de gave te hebben mensen via zijn charisma te hypnotiseren. Dit heeft echter minder effect op mensen die op de hoogte zijn van zijn gave. Ook kan hij via de potentiële energie in zijn lichaam psychische aanvallen weerstaan.

In zijn jeugd had Gambit ooit de gave alle vormen van kinetische energie te beheersen, waardoor hij alles binnen zijn gezichtsbereik kon opladen met energie. Hij kon dit echter niet beheersen, en liet deze kracht weghalen door Sinister. Later keerden deze krachten even terug, maar hij verbrandde ze in het gevecht met New Sun.

Als de ruiter Death, kan Gambit materialen veranderen in giftige substanties. Zo kon hij zuurstof veranderen in gifgas.

Double Dazzling Rising Star

Een combinatie van CH Double Dog Dare Ya! (mama Moxie), GCH Wht Rk B'Dazzled By A Knight (papa Joey) en onze eigen kennelnaam Blue Rising Star.