Naam: Power Brother's Junior Ruffian SkyBlue "G-Force"

Fokker: C. Rola

Geboren: 03-06-2015

Kleur: Red Brindle & White

Hoogte: 48cm.

Gewicht: 23kg.

HD: A ED: Vrij Patella: OFA Normaal

Hart: OFA Normaal

Ataxia: Vrij

DNA: Certificaat aanwezig

Eigenaar: S. van der Spek Mede-Eigenaar: N. Nesbit

G-Force... Een ware aanwinst voor onze kennel die op leeftijd van 10 maanden bij ons is gekomen vanuit Oostenrijk. Eigenlijk kwam hij door een bijzondere samenloop van omstandigheden, kunnen we wel zeggen!! Ik had bijna een jaar voordat G-Force geboren was, al bij zijn fokker ge´nformeerd om de reu Peg's Black Bear Of PB eens in ons fokprogramma te gebruiken, en ook nakomelingen van CH SunBolt Full Moon Boss Man (G-Force z'n opa langs moeders kant) spraken mij vaak aan. Ik wist dat Nicole van SkyBlue kennel in de zomer van 2015 bezig was met een pup van deze zelfde fokker, maar ik was mij niet geheel bewust dat het van de combi Bear x dochter van Boss zou zijn, aangezien er op dat moment meerdere nestjes waren. Maanden later liet Nicole weten dat er wat problemen waren met het transport van Oostenrijk naar Amerika. Er was steeds uitstel geweest en zo bleek dat haar reutje half januari nog steeds in Oostenrijk was. Omdat hij inmiddels 6 maanden was geweest en de regels omtrent vliegen van dit ras dan weer een stuk lastiger zijn, vroeg zij of we evt konden samenwerken. Ik vroeg om foto's van het reutje en naar zijn stamboom... En toen ze de foto's van de pup liet zien en ook nog eens de namen van de ouders noemde, was het natuurlijk snel beklonken!! Wat een prachtig reutje met ook nog eens die geweldige stamboom die zo mooi bij mijn fokprogramma aansluit! Ik zocht immers een reu met niet exact dezelfde honden achter zich als de meeste van mijn honden, maar welke er wel een goede aanvulling op zou zijn. Deze kans hebben we dan ook met beide handen aangepakt. Twee maanden later, midden maart, was dan eindelijk alles rond en zo hebben wij G-Force voor de Pasen in huis gekregen. Heel jammer dat we zijn puppy tijd hebben gemist, maar alsnog zijn wij natuurlijk enorm blij en dankbaar dat wij nu zijn trotse baasjes mogen zijn! :)

Ondanks dat we G-Force dus op oudere leeftijd in huis hebben gekregen, paste hij zich makkelijk aan en was eigenlijk meteen op zijn plek. Het is een ontzettend lieve, lompe kroelkont, maar ook een enorme clown. We noemen hem ook wel tornado, en dat is niet zonder reden uiteraard. ;) Hij is energiek, krachtig, houdt van springen, spelen en rennen. Vooral samen met onze dames Juniper, Jingles en Hoopa kan hij zich uitstekend vermaken. Naar mensen is hij ook een echte allemans vriend. Heeft een open en zeer enthouasiast karakter naar iedereen die hij ontmoet en is een echte lolbroek. Het is een aandachttrekker, een prater, sloopt dingen waar hij gaandeweg voorbij rent of in z'n bek neemt om rond te paraderen, na 2 SHH cursussen nog geen examen gedaan omdat hij zich (in de pubertijd) zooo moeilijk kan concentreren op het vrouwtje en de rest om zich heen veeel leuker vindt, maar...hoe druk en lomp en onvoorzichtig hij ook is, hij brengt altijd wel een lach op ons gezicht en kwaad kun je niet op hem worden als hij je met zijn olijke blik aankijkt! :) Waar G-Force wél echt in uitblinkt en 100% voor gaat, is coursing en renbaan. Dit vindt hij fantastisch en is iets wat we dus ook verder zullen blijven doen met hem. In de tuin met de flirtpole spelen vindt hij ook he-le-maal te gek!! Hij zou het bij wijze van spreken uren kunnen volhouden. Echt een passie, zo mooi om zijn gedrevenheid te zien! We gaan dit jaar ook eens kijken of hij in is voor een beetje speurwerk. Ben benieuwd of hij daar de concentratie voor heeft!

G-Force is nu bijna 2 jaar oud en is een prachtig standaard maat reutje. Hij is mooi in balans en toch atletisch, uitmuntend gehoekt, heeft een goede voorborst, correcte toplijn en staart, sterke hals, een rastypische kop met mooi donker oog, een geweldige uitstraling en een compleet scharend gebit. Zijn vacht is mooi van kleur en structuur en bovendien heeft hij een prachtig gangwerk. Een ware lust voor het oog die voor mij persoonlijk dicht bij het ideaalbeeld van de Amstaff komt!! Ondanks dat we meer de ambitie hebben om met hem te sporten, zullen wij hem zo nu en dan ook eens uitbrengen op tentoonstellingen en hopen dat hij daar net zo gewaardeerd wordt als dat we zelf doen. Zijn debuut op 22 april op een lokale clubmatch ging al aardig. Hij kreeg daar een uitmuntend resultaat en werd reserve beste reu. Ook zijn gezondheidsresultaten zijn perfect uit de bus gekomen gelukkig!! Van alles vrij bevonden dus wij zullen deze geweldige reu zeker gaan inzetten in ons fokprogramma.

Wij willen co-owner Nicole Nesbit en fokker Charly Rola ontzettend bedanken voor deze kanjer!!

Kom binnenkort nog eens terug voor een update!

Pictures made @ an age of 22 months.

G-Force's Stamboom

G-Force's Album

G-Force's Showresultaten

G-Force's Sport resultaten

G-Force's Nageslacht

G-Force's Familie

G-Force's Film

G-Force

Oorspronkelijk was de roepnaam die de fokker aan G-Force gegeven had 'Junior', echter lijkt deze naam erg veel op de roepnaam van ons teefje Juniper. Het leek ons dus handiger om Junior's naam te veranderen. Na lang wikken en wegen werd de naam G-Force. Een krachtige en originele naam, welke wij mooi vonden passen bij deze prachtige, sportieve reu.