Naam: Guardians of Tower V.I.P. Cover Girl "Diega"

Fokkers: C. Gardien & M. Latour

Geboren: 29-08-2004

Hoogte: 48 cm.

Gewicht: 27,5 kg.

Kleur: Seal & Wit

HD: OFA Fair (B-1) ED: Vrij Heart: OFA Cardiac Clear

Ataxia: Vrij

MAG-test: Behaald op 23-7-2006

Eigenaar: S. van der Spek

Dit is Diega, mijn tweede Am Staff, mijn eerste dame, de dame waar de fokplannen allemaal mee begonnen...

Ik koos een prachtige combinatie uit van twee honden die ik al persoonlijk kende en mij zeer aanspraken, qua bouw, uitstraling, karakter en niet te vergeten ook zeker qua stamboom. Toen Diega's moeder met de bevalling begon, werd als eerste een mooi zwart guppy geboren waar ik direct verliefd op was. Het duurde een hele poos voor de tweede pup geboren werd. Het was een rood reutje en daar bleef het ook bij. De fokker besloot het teefje naar Amerika te sturen. Ik baalde enorm, maar na 8 weken kreeg ik de vraag of ik haar uiteindelijk toch wilde hebben. Ik ben haar de volgende dag in Frankrijk gaan halen en oh oh, wat was Diega hyperactief, druk, wild en speels. Een echt White Rock karakter dus, haha! Tijdens de reis naar huis heeft ze niet stil gezeten, alleen maar door de auto heen gesprongen en was het moeilijk haar in bedwang te houden.

Diega's puppycursus viel in de herfst/winter en dat was niet echt een succes. Ze deed de meeste dingen wel maar had het vaak koud en vond het maar niks om met haar buikje op de kille, natte grond te gaan liggen. Ik kon haar daarin ook eigenlijk geen ongelijk geven, haha! We hebben het uiteraard wel afgemaakt en bleven ook volop bezig met ringtraining. Dit vond ze geweldig! Showen vond ze dan ook fantastisch en deed het op de tentoonstellingen altijd keurig. Een wereld van verschil met hoe zij buiten de ring was, hahaha! Met onze reu Santos heeft ze het de eerste jaren goed kunnen vinden, dat waren 8 poten op 1 buik. Samen naar strand en bos vonden zij heerlijk, of gewoon samen kroelen in de mand of op de bank. Toen we naar het noorden verhuisde en Téole bij ons kwam wonen, zijn de verhoudingen wel wat verstroord geraakt. Santos hebben wij uiteindelijk herplaatst en Diega kreeg een nieuw maatje, namelijk haar zoon Sensai, uit haar eerste nest. Deze twee waren ook erg leuk samen! Mensen vond zij sowieso allemaal geweldig en had een zeer open en enthousiast karakter. Waaks was ze wel, in de zin van behoorlijk aanslaan bij de postbode etc, maar bij elke vreemde die binnen kwam, sprong zij direct op schoot en zette de knuffel aanval in. Haar favoriete bezigheid in de tuin was gaten graven, het leek wel een mijnenveld! Ondanks dat zij na de paar eerste jaren wel wat kalmer werd, heeft ze haar pittige karakter nooit verloren. Dat is ook wat haar maakte wie ze was. Een zeer gedreven hond met flink temperament, krachtig en zelfverzekerd. De MAG-test liep ze dan ook zonder enkele training fluitend door.

Diega is een goed gebalanceerde teef met mooie botstructuur, een vrouwelijk hoofd, prima toplijn, borst- en schouderpartij, correcte hoekingen en mooi gangwerk. Ze heeft een prachtige expressie, sterk pigment, een compleet schaargebit en een goed natuurlijk oor. Ze heeft uitmuntende showresultaten behaald en is samen met Téole de stammoeder van onze kennel. Toen Diega 16 maanden oud was, ben ik met een ervaren fokker naar een gewaardeerde orthopeed/specialisat in het zuiden des lands gegaan en heb ik Diega daar laten röntgenen. Deze specialist was zeer lovend en verwachtte dat de officiele uitslag van haar heupen HD A zou zijn. Ik heb die foto's echter niet in laten sturen, achteraf stom maar ik wilde op dat moment puur voor mezelf weten of het goed zat. Later ben ik toch nog naar een locale dierenarts (dus geen orthopeed/specialist) gegaan en deze heeft ontzettend lopen klooien met narcose en het indraaien. Duidelijk minder of eigenlijk niet gespecialiseerd en resultaat van de Raad van Beheer was toen C. Dit kwam dus niet overeen met de bevindingen van de orthopeed/specialist dus heb ik de foto's ook nog eens naar OFA in USA gestuurd. Hier kwam Fair als resultaat uit, wat overeen komt met de Europese B-1. Dit was al iets positiever dan C en, met de beoordeling van de specilaist in het achterhoofd, heb ik toen toch besloten om Diega in te zetten voor de fok. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad. Diega heeft mij het B en het D nest gegeven, waaruit prachtige rastypische Am Staffs zijn voortgekomen, en de pups die ik hieruit gekozen heb (Sensai, Noah en Chaydon), hebben allemaal HD A en ED Vrij resultaat.

Diega heeft haar laatste jaren bij Gert en Esther gewoond, waar ze samen met Labrador vriendje Fynn van een heerlijk pensioen heeft mogen genieten. Dank voor alles, Gert en Esther! Nu speelt Diega in de hondenhemel, hopelijk samen met haar oude vriendje Santos en met haar zoon Sensai.

Foto's gemaakt op leeftijd van 58 maanden.

Diega's Stamboom

Diega's Showresultaten

Diega's Album

Diega's Nageslacht

Diega's Familie

Diega's Film

aaa

Diega

De naam Diega is Spaans en is de vrouwelijke vorm van Diego, wat bezetter/verdrijver van het kwaad betekent. Een uiterst gepaste naam voor een krachtige en stoere hond als Diega! Ik ben op deze naam gekomen omdat ik graag een Mediteraanse naam wilde die bij de naam van mijn reu Santos paste, en ook vind ik het leuk dat de naam Diega niet vaak voorkomt. Er is wel een bekende reu uit de White Rock lijn, Ch. White Rock Chaskras El Diego "Diego" en tevens een plaats in California genaamd San Diego. De naam Diega wordt niet met een trema op de e geschreven, maar wordt wel met 3 lettergrepen uitgesproken.

V.I.P. Cover Girl

Deze stamboomnaam heeft de 1e eigenaresse van Diega's broer Tatanka (Kim Bague) als suggestie aan de fokker doorgegeven, die dit uiteindelijk ook gekozen heeft. Het moest immers met een V beginnen en deze naam spreekt natuurlijk voorzich; een waar voorpagina model!