Nieuwe dekking eind 2019!!

 

Momenteel hebben wij een volwassen reu beschikbaar voor een goed gastgezin of een fokker.

Blue Rising Star Harry Potter

"Potter"

BRS-puppies groeien op in de huiskamer en worden optimaal gesocialiseerd; zowel binnen als buiten maken ze verschillende situaties mee. Ze leren onze eigen honden en visite kennen, maar ook dieren, kinderen en mensen buitenshuis. Ze wennen tevens aan een bench en halsbandje. Ze krijgen een FCI-stamboom met bijbehorende micro-chip van de Raad van Beheer, een DNA certificaat, een Europees paspoort, inentingen op basis van titerbepaling, en ontwormingen. U krijgt een koopcontract met gezondheidsgarantie, een puppypakket met voer, snacks, speelgoed, een halsband en informatie. De pups mogen het nest rond 8 weken verlaten. Uiteraard help ik nieuwe eigenaren en hun pup met liefde en sta te allen tijde klaar om vragen te beantwoorden;

Wij raden al onze pupkopers ten minste een puppy- en basis gehoorzaamheidscursus aan!!

>>Wij vragen een niet terugvorderbare aanbetaling als u een pup reserveert!!<<

Neem gerust contact op voor meer informatie!

Wij zijn vaak op zoek naar leuke en betrouwbare mede-eigenaren/gastgezinnen!!

Neem contact op voor meer informatie.

>>> Dekkingen buiten onze kennel <<<

Het leven van een Fokker

Een Fokker (met een hoofdletter F) is iemand die dorstig is naar kennis en het nooit allemaal al weet, iemand die worstelt met beslissingen van geweten, geschiktheid en toewijding.

Een Fokker is iemand die persoonlijke interesses, financieën, tijd, vriendschappen, mooie meubels en hoogpolig tapijt opgeeft. Ze laat de droom van een lange, luxe cruise voorbij gaan om naar die belangrijke show in deze "vakantie" te kunnen.

Een Fokker leeft zonder genoeg slaap (maar nooit zonder koffie) om uren te spenderen aan het plannen van een combinatie of met de neus op het wonder dat "geboorte" heet te zitten om zich vervolgens zorgen te maken over elk niesje, bibbertje en gehuil.

Een Fokker slaat etentjes over omdat de pups weleens geboren zouden kunnen worden of omdat de kleintjes moeten worden gevoed om 7 uur. Ze is niet vies van geboortevocht en voert met gemak mond-op-mond beademing uit op de pas geborene om deze te redden; blaast letterlijk lucht in het kleine, hulpeloze wezentje dat misschien wel het hoogtepunt van een levenslange droom zal worden.

Een Fokker's schoot is een grandioze plek waar generaties van trotse en nobele kampioenen eens in slaap werden gewiegd.

Een Fokker's hand is sterk, stevig en vaak vies, maar altijd even teder voor het natte neusje van een pup.

Een Fokker's rug en knieën zijn vaak jichtig van het bukken over, knielen bij en zitten in de werpkist, maar zijn sterk genoeg om de volgende gekozen pup naar een kampioenschap te showen.

Een Fokker's schouder is vaak gebogen en gespannen door misbruik van tegenstanders, maar is ook vaak breed genoeg om 1000 tegenslagen en frustraties op te vangen.

Een Fokker's arm is altijd bereid te dweilen, een hoop pups vast te houden of een helpende hand te verlenen aan een nieuwkomer.

Een Fokker's oor is een geweldig iets, soms rood (vanwege de roddels), soms vreemd gevormd (vanwege de hoorn van de telefoon), vaak doof voor kritiek, doch zeer goed luisterend naar het grienen van een ziek pupje.

Een Fokker's oog ziet vaak wazig door alle stambomen die voorbij zijn gegaan, soms blind voor de fouten van eigen honden, maar altijd scherp op de fouten van de tegenstander en ook altijd zoekend naar de perfecte hond.

Een Fokker's brein is vaak niet goed in het onthouden van gezichten, maar kan stambomen sneller terughalen dan een IBM computer. Het zit vaak zo vol kennis dat het bij sommige zaken juist verward overkomt. Het ordent tal van botstructuren, mooie oren en perfecte koppen en graaft in fouten of in die er juist niet uit zijn gekomen.

Een Fokker's hart is vaak gebroken, maar klopt sterk vol eeuwig durende hoop en zit altijd op de juiste plek!

Ohja, er zijn Fokkers, maar er zijn ook FOKKERS!!!

Origineel in Engels van Barbara J. Andrews, vrij vertaald naar Nederlands door Sarah van der Spek

Tale of a Brood Bitch.
Author Unknown.

You buy a bitch, a winning thing,
And make her a champion in the ring.
She's sound, she's lovely, dysplasia free,
You want to breed her carefully.

Taking lots of time, you look around,
The stud must be both typey and sound.
You study the pedigree 'till blind,
Building the litter in your mind.

Several possibilities appear.
You write back "My dog's the best"
Although the stud fee's out of sight,
You breed the bitch, the die is cast.
The next nine weeks don't go too fast.

Of course, she whelps in the middle of the night.
With luck and care it turns out right.
The next eight weeks you fret and strain,
Feed and scoop in driving rain.

You take care with the homes they get.
This one is a show dog, this one a pet.
New owners call with problems dear,
You're on the phone for half a year.

AT LAST, the moment you've longed to know,
Your pups have come to their first show.
They all look fine, not one's a dud.
Then from behind you comes…
"WOW - WHO'S THE STUD???"

Dracht Kalender
Dag 1

De spermatozoïden migreren door de baarmoederhals.

Dag 2

Het sperma zoekt naar een gerijpte eicel.

 

Dag 3/4

De spermatozoïdes bereiken de eitjes in de eileiders.

 

Dag 5

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt.

Dag 6

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryo's mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes (kiemblazen).

Dag 7

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryos mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.

Dag 8

De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryo's mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.

Dag 9 t/m 13

Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.

Dag 14 t/m 16

De blastocystes planten zich in de baarmoederwand. Daar groeien ze uit tot embryo's.

Dag 17

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen.

Dag 18/19

De kiemblaazen (blastocysten) nestelen zich in de baarmoeder. Ze vormen embryonale blazen. De tepels van het teefje worden zichtbaar groter.

Dag 20

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Ochtendmisselijkheid is mogelijk door de hormonale veranderingen en/of door het uitzetten en vervormen van de baarmoeder. Het teefje kan lusteloos lijken, het kan zijn dat ze minder eet en af en toe braakt.

Dag 21/22

De teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva. Dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt.

Dag 23/24

Gedurende de komende dagen zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Inspannende activiteiten kunt u beter vermijden nu. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden.

Dag 25

Een ervaren persoon (een fokker of dierenarts) kan zeggen door voorzichtig te voelen of de teef drachtig is of niet. De ogen en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd. In dit stadium zijn de embryo's zeer gevoelig voor afwijkingen.

Dag 26/27

Gedurende de komende dagen zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen.

Dag 28/29

Gedurende de komende dagen zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje drachtig is, want de embryo's hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen. Er kan een echo plaats vinden.

Dag 30

Geef het teefje meer eten verdeeld over de dag. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje drachtig is, want de embryo's hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.

Dag 31

Geef het teefje meer eten verdeeld over de dag. Niet te veel, overgewicht moet vermeden worden.

Dag 32

De foetus is nu een volledig ontwikkeld tot een miniatuurhondje. Niet te veel eten geven, overgewicht moet vermeden worden.

Dag 33/34

Het gewicht van de teef gaat toenemen en de pups gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Let nu op het gewicht, overgewicht moet vermeden worden. De hartslag is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater sterk toeneemt.

Dag 35 t/m 43

Het teefje haar buik wordt dikker. Zorg ervoor dat de teef alvast aan de werpkist gaat wennen. Laat de teef desnoods alvast slapen in de werpkist.

Dag 44 t/m 46

Het ontwikkelen van de organen is klaar, de pups zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppies te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn.

Dag 47/48

Het teefje spendeert meer tijd aan zelfverzorging. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water. Het haar dat de tepels omringt kan worden weggeschoren zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.

Dag 49

De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen.

Dag 50/51

De teef neemt veel tijd voor het verzorgen van haar eigen lichaam. De tepels zwellen nog meer.

Dag 52/53

Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Na gelang het ras kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen.

Dag 54

Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water. Je kan het haar dat de tepels omringd wegscheren, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.

Dag 55/56

Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water.

Dag 57

Er kan melk uit de tepels komen.

Dag 58/59

Je kan elke ochtend en avond de temperatuur van het teefje meten.

Dag 60/61

De normale temperatuur schommelt (afhankelijk van het ras) tussen 37,5 en 39,4 graden. Het is nu handig om de normale temperatuur van de teef te kennen (gemeten in de zevende week). Wanneer de temperatuur 1,5 graad zakt worden de pups binnen 24 uur geboren. Afscheidingen uit de vagina dienen schoongemaakt te worden.

Dag 62 t/m 65

Verwachte datum waarop het teefje zal bevallen. Maar natuurlijk is dit een gemiddelde. Het welpen kan plaatsvinden tussen de 59e en de 65e dag. Puppies die geboren worden voor de 58e dag zijn meestal te jong om nog te overleven.