Naam: Goodies Criss Cross Creation "Chinook"

Champion producer

Fokkers: C. Dosda & S. Delaugeas

Geboren: 13-09-2007

Hoogte: 47 cm.

Gewicht: 23 kg.

Kleur: Gestroomd & Wit

HD: A ED: Vrij

Ataxia: Vrij

MAG-test: Behaald op 01-08-2010

Geweldige Chinook, soort van onze 3e stammoeder... :)

Toen mij over deze exclusieve combinatie verteld werd, kon ik niet anders dan me op de lijst laten zetten voor een teefje! Andy x Tatanka (beiden nakomelingen van Ch. Yukon's Diamond in the Ruff en ook nog eens dochter van Téole en broer van Diega) zouden gekruisd worden, wat voor mij natuurlijk een samensmelting van mijn basis betekende. Na een tijd wachten brak de dag aan waarop de pups geboren werden en er naast 5 pracht reuen ook 5 geweldige teefjes ter wereld kwamen; 13 september 2007!

Na weken foto's en filmpjes bekijken, praten met de fokkers en vooral erg hard denken, had Chinook voor mij de meeste punten die me aanspraken. Toen de pups 6 weken waren heb ik dus vol overtuiging voor dit teefje gekozen. Chinook heeft een vrij atletische bouw, maar is mooi in verhouding zonder overdrijvingen. Ze bezit een goed gangwerk, heeft een goede botstructuur, zeer rechte voorpoten en correcte toplijn. Ze is voldoende gehoekt en heeft een vrouwelijk en typisch Terriër hoofd met scharend gebit. Ook is zij sterk gepigmenteerd, heeft een prachtig diep gestroomde kleur en een fantastische uitstraling.

Chinook's karakter is zeer zelfverzekerd, slim en ondeugend. Ze doet ook alles voor eten, er is weinig wat ze niet lekker vindt, maar als ze dan écht moet kiezen tussen een snoepje of samen spelen met haar speelgoed dan kiest zij zeker het laatste! Ze heeft een enorme drive, net als haar vader Tatanka en tante Diega, misschien zelfs net een tikje meer! Ze is helemaal in haar element als ze door het bos kan crossen, ze raast dan als een wilde door de struiken of het water. Ze apporteert enorm graag, net als een lekker stukje zwemmen dus een combinatie van die twee is dan ook de ultieme bezigheid voor haar!! Naast de fiets draven vindt ze prachtig en soms wat weight-/dragpullen vindt ze ook niet verkeerd. Kortom; Chinook staat voor ACTIE binnen onze kennel! Ook tijdens de gehoorzaamheidscursussen heeft zij het altijd super gedaan, en eindigde op de examens met het hoogst aantal punten van de groep! Haar will to please is geweldig.

Deze dame heeft ons twee schitterende nesten gegeven. In 2012 het F nest, waarvan de vader onze eigen reu Chaydon is, en van deze zeer geslaagde combinatie hebben we de teven Hoopa en Zanta aangehouden en is Pepper naar Amerika gegaan in mede-eigenaarschap. We zijn zeer te spreken over de kwaliteiten van dit nest, zowel kwa karakter als conformatie. In 2014 kregen wij van haar het H nest met als vader CH Mr Beau Jangles from Gillian's Home en dit nest valt tot nu toe net zo in de smaak! Wederom een nest vol geweldige temperamentvolle pups, waarvan 6 van de 8 in de showring te zien zullen zijn. Ook hiervan hebben we zelf natuurlijk weer wat aangehouden; onze reu Potter en de teef Raven die naar haar halfzus Pepper in USA gegaan is. We kijken ernaar uit om met al dit veel belovende nageslacht te mogen werken en zijn blij dat Chinook op deze manier voort zal leven in onze kennel.

Chinook is nu met pensioen en heeft een heerlijke plek op de bank bij Janine, Pascal, Luna en Mila in Hoofddorp. Super bedankt voor de goede zorgen!!

Foto's gemaakt op leeftijd van 52 maanden.

Chinook's Stamboom

Chinook's Showresultaten

Chinook's Album

Chinook's Nageslacht

Chinook's Familie

Chinook's Film

Chinook en Minoes

Chinook

De naam Chinook heeft meerdere betekenissen, maar de hoofdreden dat ik deze roepnaam gekozen heb is omdat Chinook een Indiaanse naam is, net als die van haar prachtige vader Tatanka. Chinook is een Indianenvolk dat in het Noord-Westen van Noord Amerika leefde. (Dit volk sprak het Chinook-jargon welke nog steeds gebruikt wordt van California tot Alaska. Het volk verschilde kwa uiterlijk met dat van de andere kust-stammen. Ze waren langer, hadden een breder gelaat met een karakteristieke smalle en hoge neus.) Ook is er naar dit volk een droge, warme westenwind die, meestal hard, over de Rocky Mountains en over de prairies in het westen van Canada (Alberta) en de Verenigde Staten (Montana) waait vernoemd. Deze wind zorgt vaak voor drastische temperatuur stijgingen. De plaats Chinook in Montana heeft haar naam dan ook aan deze wind te danken. Tevens de welbekende, zware transporthelikopter (CH-47 Chinook), die door de Koninklijke Landmacht gebruikt wordt, is naar deze wind vernoemd. Er is nog een plaats Chinook welke in Washington ligt, aangezien het Chinookvolk hier leefde, aan de noordzijde van de rivier de Columbia. Het voornaamste voedsel wat het Indianenvolk at was zalm. Vandaar dat er een zalmsoort, en wel de grootste van de Pacifische zalmen, naar het volk vernoemd is. De Chinookzalm kan een lengte van 150 cm., een gewicht van 60 kilo en een leeftijd van 9 jaar behalen. Deze zalm is een goed geproportioneerde gestroomlijnde vis, zilverachtig aan de zijkanten en met een donkere rug.

http://www.indianen.eu/chinook.htm

Criss Cross Creation

Van Chinook mocht ik de stamboomnaam zelf verzinnen, als deze maar met een C begon. Ik heb er even over moeten denken maar het is vol overtuiging Criss Cross Creation geworden, omdat haar stamboom een kruising is van 2 kinderen van de mooie Ch. Yukons Diamond in the Ruff (Sonic). Toen ik Chinook in huis kreeg, bleek dat haar stamboomnaam op NOG een manier bij haar pastte... Namelijk dat zij het hele huis onveilig maakt met haar gecross!